poznati su detalji

Čuvao je Lea Messija, a sad kao slobodan igrač dolazi u Hajduk; ali to nije sve

11.07.2023 u 07:46

Bionic
Reading

Hajduk je pojačao konkurenciju na bekovskim pozicijama jer bi u sljedećim danima ugovore s 'Bilima' trebali potpisati Ismael Diallo (26) i Fahd Moufi (27)

Na Poljudu se napokon nešto 'zakotrljalo', ako je vjerovati informacijama koje dolaze s nekoliko različitih strana ovih bi dana konkurenciju u momčadi Hajduka trebali zaoštriti lijevi i desni bek.

Ismael Diallo (26) je lijevi bek iz Obale Bjelokosti koji na Poljud stiže kao slobodan igrač jer mu je završio ugovor s Ajacciom za koji je igrao posljednjih pet sezona. Prošle je korzikanski klub igrao u prvoj ligi, no ispali su, a Diallo nije dobio novi ugovor. Tako će sada, nakon što je prošle sezone čuvao Lea Messija, sreću potražiti u SuperSport HNL-u.

'Pet godina u životu nogometaša je puno, pet godina tijekom kojih mi je AC Ajaccio vjerovao, pet godina u kojima smo prošli kroz sve. Uvijek sam s ponosom nosio ovaj dres i teška srca pišem ovu poruku. Nikada vam neću moći zahvaliti što ste učinili da rastem kao igrač, a posebno kao čovjek', napisao je Diallo na oproštaju od kluba i navijača. A onda je spakirao stvari i krenuo put - Splita.

No, nije Diallo jedini koji bi se ovih dana trebao ukazati na liječničkom pregledu na Poljudu. Tu je i desni bek Fahd Moufi (27) koji bi također kao slobodan igrač trebao potpisati za 'bile'.

Moufi je Marokanac rođen u Francuskoj, a prve je nogometne korake napravio u akademiji Olympique Lyona. Igrao je za drugu momčad 'lavova', potpisao je i profesionalni ugovor, ali nikad nije upao u prvu momčad.

Zato je karijeru više nego uspješno gradio u Portugalu gdje je tri sezone bio član Tondela, a od 2020. godine je igrao za Portimonense.

Realno, Portimonense je jedna od najlošijih portugalskih momčadi, praktički se svake sezone bori za ostanak, no Moufi je u tim teškim bitkama bio kapetan prve momčadi, a u 96 utakmica je zabio dva gola uz 11 asistencija.

Portugalski mediji tvrde kako bi Moufi s Hajdukom trebao potpisati ugovor do 2026. godine s opcijom produženja za još jednu godinu.