PRED UTAKMICU ODLUKE

Čupić nije 'povukao ručnu'; iskreno poručio...

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši zakomplicirali su si situaciju na Euru u Poljskoj. U drugom kolu skupine B bolja od naših igrača bila je Norveška s 34-31

Sve reprezentacije u našoj B skupini sad imaju po dva boda i od nekoliko scenarija koji su mogući u posljednjem kolu idealan za hrvatske rukometaše i njihov prolazak u drugi krug je da sutra svladaju Island i da Bjelorusija slavi protiv Norveške.

U tom slučaju Hrvatska prenosi četiri boda u drugi krug. Postoji i mogućnost da ispadnemo već nakon natjecanja po skupinama te da prenesemo jedan bod ili da odemo dalje bez bodova. Desno krilo Ivan Čupić smatra da je sraz s Islanđanima utakmica istine ove generacije:

'Tekma biti ili ne biti i tu moramo pokazati da smo frajeri. Dobro je da ovisimo sami o sebi ', jasan je bio Čupić.

'Sve što je dobro ili loše napravili smo svojim rukama. Moramo pokazati karakter i volju i odlučiti jesmo li mi ekipa koja je za vrh europskog rukometa ili ćemo se nakon tri i pol dana vratiti kući', poručilo je iskusni krilo.

I izbornik Željko Babić svjestan je da će rotiv Islanda reprezentacija morati biti puno bolja želi li bez drame proći u drugi krug.

'Sigurno će biti teška utakmica i nadam se da ćemo se uspjeti skupiti i odigrati kvalitetnu utakmicu', najavio je izbornik.

Jedan od razloga poraza protiv Norveške bila je loša obrana u kojoj je najjača karika trebao biti Jakov Gojun.

'Ovo treba ostaviti iza sebe i okrenuti se Islandu. Nadam se da nakon poraz, koji nikome nije pao lako, da ćemo skupiti glave jer mi to moramo i možemo', izjavio je Gojun.