UGOVOR NA DVIJE GODINE

Cufre već zaljubljen u Dinamo i Hrvatsku

19.08.2009 u 11:36

Bionic
Reading

Dinamov sastav i službeno je pojačao argentinski bek Leandro Cufre, koji je potpisao ugovor s 'modrima' i predstavio se javnosti. Cufre neće moći igrati protiv škotskog Heartsa, no u slučaju prolaza bit će važan dodatak Jurčićevom sastavu za utakmice u skupinama Europske lige. Argentinac će nositi dres s brojem 25

Zoran Mamić i Krunoslav Jurčić sjedili su kraj renomiranog Argentinca i odvali dojam izuzetno zadovoljnih ljudi. Novom lijevom beku poželjeli su dobrodošlicu i izrazili nadu da će uskoro pokazati ono što se od njega očekuje, te mu predali riječ.

'Hvala najljepša na prijemu, od prvog trenutka u Zagrebu osjećam se vrlo ugodno. Dapače, osjećam se kao mladić od 17 godina koji potpisuje prvi ugovor u karijeri. Drago mi je što ćemo ja i obitelj živjeti u ovako lijepoj zemlji kao što je Hrvatska', rekao je te se osvrnuo na prethodne neuspjele pokušaje transfera:

'Pročitao sam svoje izjave da sam nezadovoljan stadionom i travnjakom. To su gluposti, tada ih nisam ni vidio. Od prvog kontakta sam bio iskren i naglašavao da mi je prva želja vratiti se u domovinu, ali kada sam vidio da u Gimnasiji (La Plata) neću imati uvijete za igru, Dinamo je bio moja prva opcija. Srećom, opet su se javili, sretan sam. Već sam se zaljubio u klub.'

Cufre ujedno i objašnjava razloge dolaska.

'Ne smeta mi igranje u hrvatskoj ligi, primarna mi je veličina kluba, a Dinamo je institucija koju vode ozbiljni, ambiciozni ljudi. Uglavnom, izuzetno sam sretan što sam u tako ambicioznoj sredini.'

Prethodni transfer ovaj 31-godišnjak imao je prošle zime, kada je iz Monaca prešao u Herthu. Tamo je u polusezoni upisao samo tri nastupa.

'Ozlijedio sam se pet kola prije kraja Bundeslige i nisam se uspio vratiti u momčad. Riječ je bila o koljenu, ali ništa ozbiljno. Danas sam savršeno spreman i željan novog dokazivanja', izjavio je Cufre.

Cufre neće moći nastupiti u dvobojima protiv Heartsa, no svi u klubu su uvjereni da će europskih utakmica u ovoj sezoni biti još i da će Cufre ubrzo s Dinamom izaći na veliku scenu.