PREDSTAVLJEN DODO

Cufre ostaje, žele Vidu umjesto Lovrena

11.01.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Iako je 5,5-godišnja suradnja dogovorena s Brazilcem Dodoom još u subotu, Dinamovi su čelnici predstavili bivšeg Interovog igrača prvog radnog dana. U ponedjeljak je i stigla vijest da će Argentinac Cufre ipak igrati u Dinamu, a novosti vezanih uz Lovrena nema

Dan prije početka priprema za proljetni dio sezone u maksimirskom su klubu iskoristili za predstavljanje novog napadača, Brazilca Dodoa koji je s 'modrima' potpisao suradnju na pet i pol godina.

'Ovo je ostvarenje mog sna. Još kao dječak, kada sam počeo igrati nogomet, maštao sam da zaigram u velikom klubu, a to Dinamo svakako jest. Posljednjih godinu dana radio sam teško i marljivo, a sada mi se to isplatilo. Moj prijatelj, a bivša Dinamova zvijezda, Eduardo da Silva samo mi je dodao – ostani isti', rekao je Dodo.

Osim Dodoa, pred novinarima se pojavio sportski direktor Zoran Mamić koji je potvrdio da će Dejan Lovren najvjerojatnije nastaviti karijeru u Lyonu.

Dinamov sportski direktor čestitao je dr. Ivi Josipoviću na izboru za hrvatskog predsjednika te je izrazio jednu želju: 'Dosad su predsjednici slali svoje izaslanike na utakmice, ali mi bismo željeli da se na finalima Kupa pojavi predsjednik osobno.'

'Tijekom ponedjeljka trebali bismo finalizirati dogovor. Ostale su još neke stvari, ponajprije što se tiče igrača, koje trebamo dogovoriti, a u utorak ili srijedu Lovren će s direktorom Vrbanovićem otputovati u Lyon gdje će obaviti liječnički pregled. Što se tiče cijene, bilo bi neozbiljno govoriti o tome prije nego što završimo posao', rekao je Mamić mlađi, a na upit misli li Dinamo nekoga dovesti, odgovorio je:

'Mi smo se već izjasnili za Domagoja Vidu, ali moramo vidjeti kakve uvjete traži Osijek. Ukoliko oni budu realni, htjeli bismo dovesti Vidu, a ako budu nerealni, oko njega se nećemo natezati jer je naš igrački kadar dovoljno širok da zadovolji sve trenerove zamisli. Osim toga, što je još važnije, dogovorili smo ostanak s Leandrom Cufreom. On po svojoj kvaliteti uopće nije bio sporan, no kako smo ispali iz Europske lige, priljev sredstava nije bio adekvatan pa samim time ni računica da Cufre ostane. Ipak, Cufre, osim što je odličan nogometaš, pokazao se i kao velik čovjek te je pristao na drastično smanjenje ugovora.'

Što se tiče Grka Papadopoulosa, koji je tretiran isto kao i Cufre, on ostaje u Maksimiru, ali neće trenirati s prvom momčadi, već individualno s trenerom. O dolascima više nije bilo riječi, a Mamić je za kraj potvrdio da će se u utorak na prvom treningu pojaviti i svi ostali igrači koji su dobili zeleno svjetlo za odlazak. Drugim riječima, Mario Mandžukić, Etto, Vrdoljak i ostali nemaju konkretnih ponuda pa se moraju staviti treneru Jurčiću na raspolaganje.