OPROŠTAJ OD 4 KAFIĆA

Čudo u Splitu! U istoj ekipi zaigrat će Gvardiol, Livaja, Erlić, Biuk, Kalinić... Zvali su i Messija

23.12.2022 u 14:58

Bionic
Reading

Stigao je kraj jedne lijepe, plemenite božićne tradicije. Dvadeseto izdanje božićnog turnira 'Četiri kafića - memorijal Dino Petrinović' došao je do svog kraja. Turnir se i ove godine tradicionalno igra 26. prosinca na Gripama, a prvo polufinale na rasporedu je u 16 sati. Igrat će Antique Bar/Duje i Vivas, a nakon njih na teren će Camel i Kauri

'Ove godine je turnir jači po imenima. Tako i zaslužuje jer je zadnji. Radili smo cijelih godina za 'Centar Mir', postala je stvar prestiža igrati na ovom turniru. Ove godine između polufinala nema revijalne utakmice. Nastupit će folklorni ansambl Jedinstvo čiji je član bio pokojni Dino Petrinović. Pripremili smo bogate nagrade. Svaka ulaznica ima kupon. Izvući ćemo šest-sedam ljudi koji će gađati stativu. Ulaznice se mogu kupiti u lokalima koji sudjeluju na turniru, cijena je 50 kuna. Za djecu do deset godina je ulaz besplatan, ali moraju biti u pratnji roditelja', prenosi rijeli glavnog organizatora Damira Karamana Dalmatinski portal.

U ime Antique Bara i restorana Duje karte je otkrio Marko Bralić Keto.

'Došlo je vrijeme da to završimo. Izuzetno smo ponosni na sve što smo napravili u ovih 20 godina. Donirali smo humanitarno, djeci kojima je to najpotrebnije. Za nas će igrati: Tonći Gabrić, Gvardiol, Erlić, Biuk, Nikola Kalinić i kapetan, jedan jedini Marko Livaja. Uz njih će još biti: Emir Sahiti, Tonio Teklić, Luka Vušković, Ivica Vastić, Ivan Klasnić, Ivica Križanac, Marin Tomasov, Niša Saveljić, Jerko Marinić Kragić, Nikola Tomičić i legenda malog nogometa Zdravko Prkić. Treneri su legendarni Mladen Perica Štrla uz asistenciju Marijana Budimira. Bit će nam izuzetna čast što će doći i izbornik Zlatko Dalić. Čestitam mu na velikom uspjehu. Upućen je poziv i Leu Messiju, ali ne može doći jer je osvojio Svjetsko prvenstvo', rekao je Bralić.

Vlatko Đolonga je otkrio svoju postavu.

'Zadnje dvije godine sudjelujem kao kafić, prije toga kao igrač. Nadamo se da bi mogli iznenaditi kombinacijom starih i mladih igrača Hajduka. Keto je uhvatio sve što se može. Bit će teško kao i svake godine. Pralija, Butorović, Kažimir Vulić, Stanko Bubalo, Mate Bilić, Darko Miladin, Dario Šimić, Luigi Mišević, Ivan Dolček, Romano Obilinović, Roko Šimić, nadam se da će uspjeti doći, zatim Mate Antunović, Jurić-Petrašilo. Dosta nas je poremetilo Svjetsko prvenstvo, ali mislim da ćemo biti ok.'

Ivica Mornar koji vodi Camel imao je vrlo emotivno izlaganje.

'Osjećam tugu i zadovoljstvo. Zadnjih dana se ne mogu riješiti tog osjećaja. Kad se probudim stalno razmišljam o tome. I nebo plače, nije nikad kiša padala u 12. mjesecu. Ovaj turnir je napravio nešto plemenito od nas, učinio nas boljim ljudima. Ovo sada izgleda super, krasno, divno, ali bilo je i kriznih situacija. Drago mi je što smo uspjeli izgurati daleko. Ovo je turnir koji je prepoznat u široj Hrvatskoj. Za nas će igrati: Karlo Sentić, Vladimir Balić, Hrvoje Vejić, Biliškov, Ipša, Maloča, Strinić, Subašić, Mornar, Vrcić, Šarić, Niko Kranjčar, Nikica Jelavić, Jurica Buljat, Tonći Martić, Dalibor Zebić, Ivica Bančić, Tomislav Rogić, Mario Stanić, Boris Živković, Robert Prosinečki, Tomo Erceg, Ivan Mamut, Niko Vejić, Vlade Budimir, Filip Budić i Luka Vranješ. Treneri su Ivan Pudar, Denis Putnik i Nikica Cukrov.

Zanimljivu ekipu okupio je i Branimir Merčep iz Kaurija.

'Mi nismo tu bili od početka. Čast nam je što smo pridonijeli turniru s igračima i u humanitarnom radu. Dvadeset godina je respektabilna brojka. Vrijeme je da se to završi. Malo nas je poremetilo Svjetsko prvenstvo. Antonio Ježina, Ibričić, Moro, Filip Bradarić, Petar Bosančić, Špiro Peričić, Mario Ćurić, Ivan Krolo, Stipe Bačelić-Grgić, Nikola Pokrivač, Mario Pašalić (čeka se još potvrda). Trener je Tiho Trogrlić kao zamjena za Armanda Marenzija koji je u Dubaiju. Želio bih da dođe i trener Hajduka Mislav Karoglan, ali ima problema s grlom.', rekao je Merčep.