atp masters

Čudo u Londonu; 21-godišnji Nijemac u finalu slavio protiv Đokovića

18.11.2018 u 21:11

Bionic
Reading

Nijemac Alexander Zverev pobjednik je ATP Mastersa tenisača u Londonu, on je u finalu nadigrao prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:3

Za 21-godišnjeg Zvereva ovo je prvi naslov na Mastersu do kojega je je stigao u svom drugom nastupu na turniru na kojemu sudjeluje osam najboljih igrača u godini. Mladom je Nijemcu ovo 10. osvojeni turnir, ali i najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri iako je već tri puta bio pobjednik na turnirima iz serije Masters 1000.

  • +12
ATP Finals, Novak Đoković - Alexander Zverev Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Do pobjede protiv Đokovića Zverev je stigao zahvaljujući odličnoj igri na reternu, čak četiri je puta oduzimao servis Đokoviću koji je u prethodna četiri susreta u Lonodnu nije izgubio niti jedan gem na svoj početni udarac.

Zanimljivo, prije samo četiri dana ova dva igrača susrela su se i u skupini, a tada je Đoković bio uvjerljiv sa 6:4, 6:1. 

Ranije u nedjelju su Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock osvojili naslov u konkurenciji parova, oni su u finalusvladali Francuze Pierre-Huguesa Hertberta i Nicolasa Mahuta sa 5:7, 6:1, 13:11. Mikeu Bryanu ovo je peti naslov na Mastersu, a prvi kojega je osvojio bez brata blizanca Boba te se tako samostalno izdvojio na trećem mjestu svih vremena po broju naslova.

Više od njega imaju samo njegovi sunarodnjaci Peter Fleming i John McEnroe koji su zajedno osvojili sedam naslova, dok su Bob Bryan i Kanađanin Daniel Nestor na četvrtom mjestu sa po četiri. Socku je ovo prvi Masters u karijeri. 

Inače, Bryan i Sock su iskoristili tek šestu meč-loptu, imali su četiri vezane kod 9:5 u produženom 'tie-breaku', pa još jednu kod 10:9 da bi kod 10:11 morali i spašavati jednu meč-loptu Francuza prije no što su realizirali svoju šestu priliku za osvajanje naslova.