KAKAV PREOKRET

Čudo u Ligi prvaka: Dinamo je izdržao, oni nisu uspjeli

05.08.2015 u 19:58

Bionic
Reading

Vrlo slična utakmica sa suprotnim završetkom od one jučerašnje između Moldea i zagrebačkog Dinama viđena je u prvom današnjem dvoboju kvalifikacija za Ligu prvaka

HJK je iz Helsnikja na gostovanje u kazahstansku Astanu donio rezultat 0:0 i za ulazak u zadnju kvalifikacijsku fazu Lige prvaka odgovarao im je svaki remi. No, odlučili su napasti i već u četvrtoj minuti preko Jallowa dolaze u vodstvo u gostima. četiri minute prije poluvremena poveli su 0:2 pogotkom Baaha i činilo se da će izboriti europsku turneju u nastavku sezone.

No, Astana je svoje navijače razbudila u 44. minuti pogotkom Twumasi, da bi već u drugoj minuti nastavka Canas s bijele toče izjednačio na 2:2. U vodstvo je Astana došla golom Shomka u 56. no u 70. minuti ostali su s igračem manje.


Finci su jurnuli prema željenih 3:3 i dosegnuli ih u 86. minuti kada je Zeneli pogodio, činilo se kapitalan, gol s bijele točke. No, deset Kazahstanaca smoglo je, za razliko od Moldea jučer, snage za završni napad i u trećoj minuti nadoknade branič Postnikov je pogodio za konačnih 4:3 i veliko slavlje domaćih. Ovu pobjedu pamtit će jako, jako dugo jer im je donijela novih osam utakmica u Europi i prvi povijesni nastup u skupinama. Lige prvaka ili Europske lige, vidjet će se nakon posljednje kvalifikacijske faze kdo koje odbrojava cijeli nogometni Kazahstan.