ehF ih 'pomazio'

Čudo se dogodilo: rukometašice Podravke i rukometaši PPD Zagreba prolaze u sljedeći krug Lige prvaka

10.02.2021 u 21:19

Bionic
Reading

Iako su rukometaši PPD Zagreba bez pobjede, naravno i na dnu svoje skupine, baš kao i rukometašice Podravke, koje pak imaju dvije pobjede u 13 utakmica, EHF ih je 'pomazio' te će i oni nastaviti natjecanje u nokaut-fazi

Usred prvog kruga rukometne Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji EHF se sjetio promijeniti format natjecanja za ovu sezonu, što je dobra vijest za hrvatske klubove.

Kako prenose Sportske novosti, u srijedu je iz Beča stigla informacija da će svi klubovi iz grupne faze Lige prvaka u muškoj i ženskoj konkurenciji sudjelovati u doigravanju za plasman u četvrtfinale. Kad je natjecanje krenulo prošle jeseni, po šest klubova trebalo je proći dalje, dok su dva posljednjeplasirana trebala ispasti.

Takav rasplet zapravo najviše pomaže hrvatskim predstavnicima PPD Zagrebu i Podravki Vegeti, koji će se sad na mala vrata ugurati u play-off iako to nisu uspjeli ostvariti svojim rezultatima u, mora se priznati, jakim skupinama. U međuvremenu je Podravka odlučila da treneru Saračeviću neće produljivati ugovor zbog neuspjeha u Europi, odnosno neprolaska skupine.

Naravno, Izvršni odbor EHF-a takvu je odluku donio zbog korona-krize i brojnih neodigranih utakmica. 

U doigravanju će se sastati šesti i treći te peti i četvrti iz istih skupina, te prvi i osmi, odnosno drugi i sedmi iz različitih skupina. Kako bi se dobio konačni poredak sa svim utakmicama, EHF je registrirao neodigrane susrete prema svojim pravilima, pa je tako Podravka za neodigranu utakmicu u Valcei nagrađena pobjedom 10:0 i dva osvojena boda.