nastavlja dominirati

Čudesni Varaždinac Milihram šesti put na krovu Europe: Jedan od najvećih ikad...

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponajbolji hrvatski kanuist 36-godišnji Emil Milihram u srijedu je na Europskom prvenstvu u kanu spustu na divljim vodama, koje se održava u Sloveniji na rijeci Soči između Kobarida i Bovca, po šesti puta osvojio naslov prvaka Europe u disciplini C-1 classic.

Emil Milihram rođen je 21. listopada 1982. u Varaždinu gdje je i započeo kanuističku karijeru, a posljednjih nekoliko godina je član KKK Končar iz Zagreba, tako je nakon što je šest puta postao svjetskim prvakom na divljim vodama sada ima isto toliko naslova najboljeg na Starom kontinentu što ga svrstava među najuspješnije kanuiste svijeta.

'Ovim uspjehom Milihram se svakako svrstao među najuspjješnije kanuiste svih vremena jer je po broju europskih titula čak i nadvisio legendarnog Talijana Vladi Panatu koji u svojim vitrinama ima čak devet naslova svjetskog i pet titula europskog prvaka', kazao je za Hinu glavni tajnik Europske kajakaške federacije Branko Lovrić.

Ovo je svakako veliki uspjeh za Milihrama kojeg nakon ovog euroskog prvenstava na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu čeka obrana diplomskog rada s temom "markrting u športu".

Rezultati utrke C-1 - Classic race:

  1. EMIL MILIHRAM (HRV) 18:25,15
  2. Ondrej Rolenc (Češ) 18:32,35
  3. Blaž Cof (Slo) 18:51,35