KAKVA MAJSTORIJA

Čudesna trica o kojoj priča cijeli Split: Ovo se zbilja rijetko viđa!

04.02.2017 u 17:07

Bionic
Reading

Košarkaš Splita Henrik Širko proslavio se fantastičnom tricom u posljednjoj sekundi dramatičnog dvoboja protiv Šibenika koju je sam izborio namjerno promašenim slobodnim bacanjem...

Split je u derbiju A-1 lige protiv Šibenika stigao do pobjede 107-106 nakon dva produžetka, a najdramatičniji trenutak dogodio se u posljednjoj sekundi regularnog vremena.

Tada je Henrik Širko nakon namjerno promašenog slobodnog bacanja uhvatio loptu i zatim iz kuta briljantno pogodio za 86:86, iako je bio dobro čuvan.

'Dogovor je bio da promašim drugo bacanje, ali ja sam promašio prvo. Sudac mi je rekao da ne smijem namjerno promašiti drugo, a ja sam vidio da su se gradili Siriščević i naš visoki igrač na desnoj strani, gađao sam obruč na toj strani i sve se poklopilo. Nama se sviralo tri prekršaja na Siriščeviću na trici, a moj faul u zadnjoj sekundi se nije svirao', požalio se Širko u izjavi nakon utakmice za Dalmatinski portal.

Prekršaj na Širku nije sviran, no Split je svejedno kasnije došao do trijumfa te ima 14 pobjeda i samo dva poraza u domaćem prvenstvu, a slijede ga Jolly i Šibenik te Cedevita i Cibona. Splitski ljubitelji košarke ponovo imaju razloga za radost...

Koš Širka Autor: YouTube