NA GRANICI MOGUĆEG

Čudesan rezultat po hladnoći i kiši; svjetska prvakinja srušila europski rekord Paule Radcliffe star 18 godina gotovo za pola minute

Bionic
Reading

Nizozemska atletičarka Sifan Hassan, aktualna svjetska prvakinja na 10.000 metara, u subotu je na mitingu u nizozemskom Hengelu popravila 18 godina star europski rekord u utrci na 10.000 metara, a novi rekord sada iznosi 29:36.67 minuta

Prijašnji rekord, koji je 2002. postavila Britanka Paula Radcliffe, bio je gotovo pola minute sporiji (30:01.09).

Hassan je napadala i svjetski rekod Etiopljanke Almaz Ayane (29:17.45) te nakon 15 minuta trčanja bila na putu da postavi najbolji rezultat svih vremena, ali nije izdržala do kraja u tom tempu.

  • +4
Nizozemska atletičarka Sifan Hassan Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Veći dio utrke Nizozemka rođena u Etiopiji je trčala usamljena, a na ruku joj nije išlo ni kišovito i hladno vrijeme. Na stadionu nije bilo gledatelja zbog epidemioloških mjera.

'Jako sam sretna, što sam, unatoč uvjetima, istrčala europski rekord koji je Paula držala tako dugo. Bila je teška utrka zbog hladnoće i kiše. Osjećala sam se odlično i nadala se boljim uvjetima', izjavila je Hassan kojoj je ovo natjecanje poslužilo kao priprema za Svjetsko prvenstvo u polumaratonu, koje je na rasporedu sljedećeg tjedna u poljskoj Gdyni.