ruski slučaj rebić

Čudan potez ruskog izbornika koji je mnoge iznenadio; za Hrvatsku je pozvao čak 41 igrača, a ne želi ni čuti ni vidjeti napadača koji zna zabiti gol. Zna se i zašto!

27.10.2021 u 11:53

Bionic
Reading

Dok hrvatski izbornik Zlatko Dalić sa svojim suradnicima polako slaže momčad, s kojom će odigrati posljednje dvije utakmice kvalifikacija za SP, čini se da je u Rusiji totalna mobilizacija u pitanju iako ni tamo nije sve idealno

Naime, iz Rusije dolazi vijest kako je ruski izbornik Valerij Karpin na širi popis uoči utakmica protiv Cipra i Hrvatske uvrsti čak 41 igrača!

U prvi tren to zvuči pomalo nevjerojatno, ali s druge strane je logično da baš ništa ne prepuštaju slučaju. Taj potez sugerira kako je u Rusiji, kada je nogomet u pitanju, očito proglašena opća mobilizacija jer rade sve što je moguće da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Ukratko, na tom proširenom popisu nalazi se pet golmana, a pozvao je i deset novih igrača koji još nisu debitirali u reprezentaciji.

Popis će Karpin rezati uoči roka i prve utakmice, a mnoge je iznenadilo što na tom širem popisu – kada je već ulog tako velik - nema napadača Zenita Artema Dzjube.

No, i Rusija ima svoj 'slučaj Ante Rebić' pa tako zbog navodnog sukoba izbornika Karpina i Dzjube ovaj puta očito nije želio pogaziti svoju riječ.

Jer Dzjuba je za ciklus u listopadu dobio poziv (nakon pritisaka na izbornika), ali je otkazao dolazak uz objašnjenje da nije u formi… A dodajmo tome da ta odluka (jer Dzjube nije bilo niti u prvoj utakmici protiv Hrvatske) nije neočekivana. Naime, Karpin i Dzjuba ratuju još od 2009. godine. Dzjuba je tada imao samo 20 godina i bio je igrač moskovskog Spartaka u kojem je Karpin bio sportski direktor. Dzjuba je tada navodno uhvaćen kako u svlačionici potkrada suigrače pa ga je Karpin ekspresno poslao na posudbu. O toj temi više čitajte OVDJE.

Stoga je nekima logično da Dzjuba, koji ipak ima reputaciju, sada nije na popisu.

'Da. u listopadu je Dzjuba odbio poziv na okupljanje reprezentacije i ovaj puta nije se našao među pozvanim igračima', kratko je kazao Karpin koji je potvrdio kako s Dzjubom uopće nije čuo ni vidio od tada.

I tu dolazimo do 'slučaja Ante Rebić' i slične situacije u Hrvatskoj. Očekivano, Dalić opet nije pozvao Rebića, a Perišić se ozlijedio i nitko ne zna u kakvom će biti stanju.

I tu se postavlja pitanje jesu li ovaj puta oba izborniak trebala napraviti iznimku?

Hoće li se taj potez izbornicima Hrvatske i Rusije obiti o glavu znat će se nakon 14. studenog i utakmice protiv Hrvatske u Splitu (15 sati) na kojoj Rusiji, u logičnom scenariju, treba remi za direktan odlazak na SP u Katar. A Hrvatskoj vrlo vjerojatno igra samo pobjeda i tri boda…

Popis RUSIJE (prošireni)

  • GOLMANI: Marinato Guilherme (Lokomotiv Moskva), Matvej Safonov (Krasnodar), Soslan Džanajev (Soči), Nikita Hajkin (Bodo Glimt), Ilja Lantratov (Himki).
  • OBRANA: Fedor Kudrjašov (Antalyaspor), Igor Divejev (CSKA Moskva), Georgi Džikija (Spartak Moskva), Maksim Osipenko (Rostov), Vjačeslav Karavajev (Zenit), Aleksej Sutormin (Zenit), Dmitrij Čistjakov (Zenit), Danil Krugovoj (Zenit), Ilja Samošnikov (Rubin Kazan), Sergej Terehov (Soči), Arsen Adamov (Ural).
  • VEZNI RED: Aleksej Jonov (Krasnodar), Aleksander Černikov (Krasnodar), Arsen Zaharjan (Dinamo Moskva), Danil Fomin (Dinamo Moskva), Denis Glušakov (Himki), Roman Zobnin (Spartak Moskva), Zelimkan Bakajev (Spartak Moskva), Danil Glebov (Rostov), Dmitrij Poloz (Rostov), Roman Ježov (Krilja Sovjetov), Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskva), Rifat Žemaletdinov (Lokomotiv Moskva), Konstantin Maradišvili (Lokomotiv Moskva), Maksim Muhin (CSKA Moskva), Ilzat Ahmetov (CSKA Moskva), Aleksander Golovin (Monaco), Aleksandr Erohin (Zenit), Daler Kuzjajev (Zenit), Andrej Mostovoj (Zenit), Aleksej Mirančuk (Atalanta).
  • NAPAD: Fjodor Smolov (Lokomotiv Moskva), Anton Zabolotnij (CSKA Moskva), Konstantin Tjukavin (Dinamo Moskva), Hamid Agalarov (Ufa), Ivan Sergejev (Krilja Sovjetov)
  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL