za tportal o livakoviću

Ivan Katalinić ima rješenje za prvog golmana Hrvatske u ključnim dvobojima za SP; otkrio nam je što je točno rekao Ćiri '98., kada je želio preseliti Ladića na klupu

27.10.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Uoči zadnje dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za SP, koje igra protiv Malte (11. studenog) i Rusije (14. studenog), izbornik Zlatko Dalić još uvijek nije donio odluku o tome tko će biti prvi golman. Trenerska legenda Ivan Katalinić za tportal je iznio svoj stav

Već neko vrijeme među nogometnim analitičarima te medijima provlači se teza da bi izbornik Zlatko Dalić mogao ozbiljno razmisliti o zamjeni golmana u zadnjem kvalifikacijskom ciklusu. Tako su mnogi mišljenja da je golman Dinama Dominik Livaković malo pao u formi i pokazao znakove nesigurnosti u nekim utakmicama te da je došlo vrijeme da prvi golman postane Ivo Grbić iz francuskog Lillea, u koji je stigao kao posuđeni igrač madridskog Atletica.

'Ako mene pitate, mislim da Ivo Grbić protiv Malte treba dobiti šansu od prve minute, ali ne zato što Livaković loše brani, nego iz prostog razloga da Grbić osjeti kako je stati na gol od prve minute. Maltu ćemo ionako dobiti pa je to idealna prilika', za tportal je kazao Ivan Katalinić, dug niz godina golman na visokoj razini, a bio je i u stožeru Ćire Blaževića na SP-u 1998. u Francuskoj kao trener golmana.

'Ključno će biti mišljenje trenera golmana Marjana Mrmića te Dalićeva pomoćnika Dražena Ladića, vrhunskog golmana. Naravno, ako ih Dalić to pita i bude u dilemi', dodao je Katalinić, prisjetivši se teške odluke uoči prve utakmice Hrvatske na SP-u 1998. protiv Jamajke.

'Negdje poslije ponoći pozvali su me Ćiro i Srebrić na razgovor i pitali me treba li Mrmić biti prvi golman umjesto Ladića. Kada sam im objasnio argumente da Ladić mora stati na gol, Ćiro je prelomio i rekao mi da sam u pravu. A što sam mu rekao tada? Ovako, rekao sam Ćiri da će, ako stavi Ladića na klupu, izgubiti dobrog golmana već na početku turnira. A ovako će imati dva vrhunska kroz cijeli turnir!' kazao je, dodavši:

'No kada su ove dvije utakmice u pitanju, po meni Grbić – koji je odabrao pravi klub i odlično brani - zaslužuje šansu. A važno je i da se Livaković malo odmori jer ima puno utakmica s Dinamom. Njemu su potrebni odmor i nekoliko dobrih treninga uoči ključne utakmice protiv Rusije i ako bude pravi, onda je on jedinica za taj ključni dvoboj. Ali tada će ključnu ulogu imati riječi Mrmića i Ladića', za kraj je rekao Katalinić.

U našoj anketi i vi možete dati svoje mišljenje:

  • +56
Hrvatska - Slovačka, nogomet, kvalifikacije za SP 2022., 11.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL