PRILIKA DOMAĆIM IGRAČIMA

CSKA u budućnosti bez stranaca

16.06.2009 u 11:04

Bionic
Reading

Čelnici bugarskog prvoligaša CSKA-a odlučili su napraviti veliki zaokret u klupskoj politici. Stranci više nisu poželjni, a prilika će se dati domaćim igračima.

Najtrofejniji bugarski nogometni klub CSKA iz Sofije, koji je 31 puta bio prvak države, odlučio je u budućnosti igrati samo s bugarskim igračima.

'Odsada će naša politika biti oslanjanje samo na bugarske igrače. Svi u klubu smo uvjereni kako je ova odluka ispravna i da će nam donijeti uspjeh', kazao je izvršni direktor kluba Vencislav Živkov u razgovoru za bugarski sportski dnevnik '7 dni sport'.

No, i on je svjestan činjenice da će se klub teško odmah riješiti svih stranaca, jer ima igrača koji su pod ugovorom s CSKA i za sljedeću sezonu.

'Znate da su želje jedno, a mogućnosti drugo', dodao je Živkov.

U posljednjih nekoliko mjeseci već je šest stranih igrača napustilo CSKA koji u svojim redovima ima još šestoricu stranaca koje će pokušati prodati ili poslati na posudbu.

S obzirom na loše rezultate reprezentacije u posljednje vrijeme, Bugarski nogometni savez je prošloga mjeseca uveo pravilo kako prvoligaški klubovi u svom sastavu smiju imati najviše tri igrača izvan zemalja Europske unije kako bi se dala šansa domaćim igračima.

Inače, CSKA je netom okončanu sezonu završio na drugom mjestu s bodom manje od prvaka Levskog.