FINAL FOUR EUROLIGE

CSKA prijeti prvacima, El Clasico u polufinalu!

09.05.2013 u 14:12

Bionic
Reading

Od 10. do 12. svibnja u Londonu se igra završni turnir Eurolige na kojem će grčki Olympiacos braniti titulu Prvaka Europe iako realno ima najslabije šanse od sva četiri kluba. Favorit po kladionicama je ruski CSKA koji vodi Ettore Messina

Čudesni Olympiacos će u polufinalu igrati reprizu prošlogodišnjeg finala protiv moćnog ruskog CSKA, a drugo polufinale nudi nam pravu poslasticu; košarkaški El Clasico, Barcelona - Real Madrid.

PUT DO LONDONA

CSKA Moskva (Rusija)
U četvrtfinalu su sa 3-1 izbacili španjolsku Caju Laboral, a svakako treba reći kako im je ovo 10 plasman na Final Four u 11 sezona. Sjajni talijanski trener Ettore Messina već je osvajao titule Prvaka Europe s CSKA (2006. i 2008), a obzirom da u sastavu ima igrače kao što su Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Sonny Weems ili Viktor Hrjapa veliki su favoriti na ovom turniru. Ukupni score ove sezone im je 23-5 što dovoljno govori koliko su moćni.

RASPORED

Polufinala: Petak, 10. svibnja
CSKA - Olympiacos (18 sati)
FC Barcelona - Real Madrid (21 sat)

ZA TREĆE MJESTO
Nedjelja, 12. svibnja, 18 sati

FINALE
Nedjelja, 12. svibnja, 21 sat

Olympiacos Pirej (Grčka)
U povijesti imaju dvije titule Prvaka Europe, ali rijetko tko se mogao nadati kako će ove sezone s novim trenerom Georgiosom Bartzokasom (nasljednik Dude Ivkovića) doći na Final Four (ovo im je četvrti plasman na Final Four u pet sezona). Grčka momčad najviše ovisi o Vassilisu Spanoulisu, bek s NBA iskustvom (proglašen za MVP-a sezone!). Ako on 'poludi' onda je sve moguće. Pobjedom u četvrtfinalnoj seriji protiv Anadolu Efesa 3-2 napravili su pravi podvig, a sada u dvije utakmice u kojima je sve moguće mogu nošeni svojim bučnim navijačima napraviti novo čudo.

Što vi mislite?

Uključite se i vi u raspravu na ovu temu – registrirajte se na Tribina.hr.

FC Barcelona (Španjolska)
Tijekom sezone i play-offa Barcelona je izgubila samo četiri puta i ovaj Final Four je idealna prilika da osvoje treću titulu Prvaka Europe u klupskoj povijesti (2003. i 2010.). No, ako vođa momčadi Juan Carlos Navarro neće biti u pravom izdanju teško da mogu nadigrati odlični Real u polufinalu. Treba reći kako je Barcelona do kraja sezone ostala bez Petea Mickeala tako da će velika odgovornost biti na 217 cm visokom Anti Tomiću koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri. Mladom treneru Xaviju Pascualu jasno je kako 'finale prije finala' igra upravo protiv Reala koji su ove sezone već pobjeđivali.

Real Madrid (Španjolska)

Moćni kraljevski klub u povijesti ima osam titula Prvaka Europe uz dodatak kako je posljednja osvojena 1995. kada je u naponu snage bio 220 cm visoki ArvidasSabonis. Na Final Four u London stižu u sjajnoj formi nakon što su sa 3-0 lakoćom nadigrali Maccabi.
Sjajni trener Pablo Laso jako dobro zna kako zaustaviti Barcelonu, no svim navijačima Reala jasno je kako san o tituli nakon dugih 18 godina neće biti moguć ako na svojoj razini ne budu Rudy Fernandez i Nikola Mirotić