PREDJEDNIK NA METI

Cruyff: Nije kriv Mourinho nego onaj tko ga je doveo

03.05.2011 u 17:47

Bionic
Reading

I površnijim pratiteljima nogometnih zbivanja kristalno je jasno da su Jose Mourinho i Johan Cruyff, koliko su god veliki stratezi, dva posve različita nogometna svijeta. Ipak, slavni Nizozemac novu verbalnu paljbu nije namijenio svom portugalskom antipodu

El Clasico ove sezone nije što je nekada bio. Svijet je godinama čekao nogometnu raskoš u izvedbi doktora lopte, a takav se koncept kosi sa shvaćanjem igre Josea Mourinha.

'Mourinho je svoj posao obavio. Na svoj način, sukladno njegovim metodama. Ali on je samo trener, čovjek koji odlučuje o svemu mu je nadređen i zove se Florentino Perez. Predsjednik sastavlja klupski mozaik, odlučuje kako želi da mu momčad igra i onda odabire adekvatnog trenera', upozorava Cruyff, koji je proteklih tjedana žestoko kritizirao novi Realov stil.

'Dovođenjem Mourinha Perez je pokazao da pod svaku cijenu želi zaustaviti Barceloninu nadmoć. Nepoštivanjem igre, kukanjem oko svakog detalja… Njima nije važno, sve dok Real pobjeđuje', poentira nekadašnji simbol totalnog nogometa koji je svoju ulogu s terena iznimno uspješno u Barceloni projicirao i na stručni plan.