PRVA BORBA 19. RUJNA

Cro Copu na putu do vrha stoje Dos Santos i Minotaur

14.07.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Mirko Filipović i dalje je UFC-ov borac. Ono o čemu se nagađalo dobilo je i službenu potvrdu od te borilačke organizacije. Prvi protivnik bit će mu Brazilac Junior dos Santos

Ljubav između Cro Copa i direktora UFC-a Dana Whitea nastavlja se. Filipović ostaje vjeran toj borilačkoj organizaciji s kojom je potpisao ugovor na još tri borbe.

'Osobno s Filipovićem nikad nisam imao problema i radujem se što ćemo ponovno surađivati. Ranije mi je rekao da je UFC ostao tamna mrlja na njegovoj karijeri i da to želi promijeniti', izjavio je White koji je za nesporazume s Cro Copom okrivio njegova menadžera.

Poznato je i to da će prvi suparnik hrvatskog borca biti Brazilac Junior dos Santos, majstor džiu džicu i kickboxinga koji je sve samo ne bezazlen protivnik. Meč bi se trebao održati na UFC 103. u Dallasu (19. rujna). Nakon toga bi krajem godine uslijedila borba protiv Amerikanca Randyja Couturea ili Brazilca Antonija Rodriga Nogueire 'Minotaura'.

U slučaju da Cro Cop u navedenim mečevima pobijedi, tada bi najvjerojatnije dobio i priliku da se bori za pojas prvaka UFC-a koji trenutačno drži Brock Lesnar. No pitanje je hoće li Amerikanac uspjeti zadržati naslov do toga trenutka, jer je Dana White najavio i dolazak Fedora Emelianenka, neprikosnovenog vladara ringa koji u posljednjih devet godina ima omjer 26-0. Tako nije nemoguće da Filipović ponovno upotrijebi svoje šake u borbi s Rusom.