UVJERITE SE SAMI

Cro Copov suparnik sudionik najboljeg meča svih vremena

24.01.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Mirko Cro Cop Filipović je potvrdio da će se u subotu 10. ožujka u zagrebačkoj Areni boriti protiv Raya Sefa. Novozelanđanin je svojim stilom oduševljavao zaljubljenike u kickboxing, a najviše će se pamtiti njegov okršaj protiv Samoanaca Marka Hunta. Ta borba se smatra jednom od najboljih svih vremena

Japanska Fukuoka bila je poprište 'bitke za Novi Zeland'. Naime, 8. listopada 2001. u ringu su se našli Ray Sefo i Mark Hunt, dva borca snažnog udarca, ali i jednako čvrste brade. Opravdali su očekivanja, jer taj se meč smatra za jedan od najboljih u povijesti tog borilačkog sporta.

Odradili su sve tri runde od tri minute i bilo je to beskompromisno šaketanje koje se u jednom trenutku pretvorilo u barsku tučnjavu. Scene, posebice iz druge runde, bile su za pamćenje.

Naime, obojica su spustila ruke i dozvoljavala da ih suparnik slobodno udara u lice. I tako nekoliko puta. Sve su to podnosili sa smiješkom na licu. U nevjerojatnoj makljaži Sefo je pokazao i malo nježnosti prema svojem suparniku, pa ga je čak i poljubio.

Na kraju je Sefo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, ali je bio previše ozlijeđen da bi nastupio u finalu. Tamo je otišao Mark Hunt koji je na kraju osvojio turnir u Fukuoki protiv još jednog Novozelanđanina, Adama Watta

'Nikada me nisi uspio srušiti', tada je poručio Hunt svojem rivalu, a njihov meč se nakon toga u raznim izborima najboljih K-1 borbi redovito nalazio u TOP 3.

Sefo vs. Hunt