PAO DOGOVOR

Cro Cop na Staru godinu protiv 125 kg teškog Japanca

10.12.2012 u 12:48

Bionic
Reading

Mirko 'Cro Cop' Filipović će na Staru godinu, 31. prosinca, nastupiti na tradicionalnom turniru japanske hrvačke promacije IGF (Inoki Genome Federadion)

Kako saznaje Fight Site Cro Cop će u dvoboju prema MMA pravilima stati nasuprot Shinichija Suzukawe, bivšeg sumo borca i profesionalnog hrvača. Meč se održava u Rygoku Sumo Areni; istoj onoj dvorani u kojoj je Cro Cop prije dva mjeseca svladao Amerikanca Randyja Blakea u osmini finala K-1 Grand Prixa.

S obzirom da je finalni K-1 Grand Prix turnir (trebao se održati 26. prosinca u New Yorku) najprije odgođen, a ovih dana i potpuno doveden u pitanje, Cro Cop je imao dovoljno vremena potražiti neku drugu 'gažu'.

Prema informacijama od Filipovićevog menadžera i vlasnika Fight Channela, Orsata Zovka, Mirko se najprije trebao boriti protiv bivšeg olimpijskog pobjednika Satoshija Ishiija, no japanski organizatori su ipak odlučili ponovno promiješati karte. Na kraju je odluka pala na 125 kilograma teškog Japanca.

Na istoj priredbi 'Inoki Bom-ba-ye' će nastupiti i zagrebački poznanik Ray Sefo. Za sada se ne zna po kojim pravilima, no Sefo će u ring ući protiv japanske MMA zvijezde Ikuhise Minowe.