SKUP OGLED NA WEMBLEYU

Crnogorski nogometaši u rukama drže milijardu engleskih funti!

22.04.2013 u 18:50

Bionic
Reading

Engleski i crnogorski mediji bave se računicom koju donosi rasplet kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo u kontekstu engleskog 'Gordog Albiona'

Englezi su se kvalificirali na sedam od posljednjih osam Svjetskih prvenstava i njihov neodlazak u Brazil bila bi prvorazredna nacionalna sportska katastrofa. Iako su na drugom mjestu kvalifikacijske skupine H, igrači Roya Hodgsona i dalje sve drže u vlastitim rukama.

Ipak, vodeća Crna Gora u preostala četiri kola dolazi na Wembley i u slučaju trijumfa Crnogorci bi se sasvim približili svom prvom velikom natjecanju u mladoj povijesti.

'Čelnici FA u slučaju neodlaska u Brazil gube Fifinih 26 milijuna eura, ali to je tek početak priče', prenose crnogorske Vijesti računicu londonskog The Suna koji u ostatku priče dolazi do eventualnog gubitka od čak milijardu funti za englesku ekonomiju.


Uračunali su tu prodaju dresova, koja se nakon trijumfa Hrvatske na Wembleyu i neodlaska Engleza na Euro 08 spustila na najnižu razinu u posljednjih 20 godina, sasvim izvjestan gubitak sponzorskih prihoda, te goleme gubitke ugostitelja koji odbrojavaju dane do početka novog mundijala. Naravno, ako njihova Engleska bude dio priče.

Osim Crnogoraca multimilijunski engleskim ambicijama prijete i Ukrajina i Poljska koji su na trećem i četvrto mjestu skupine, ali takopđer imaju izglede za osigurati barem drugu poziciju i dodatne kvalifikacije.

Snimka nedavnog remija iz Podgorice