ČETVRTFINALE SP-A

Crnogorci prijete Hrvatskoj: Samo nek oni budu favoriti!

04.08.2015 u 09:52

Bionic
Reading

Izbornik crnogorske vaterpolske reprezentacije Ranko Perović vjeruje da njegova ekipa može bolje odigrati ako ulogu favorita u utakmici ima protivnik...

Hrvatska i Crna Gora odigrale su bezbroj međusobnih utakmica, no iako je bilo problema protiv susjeda u prošlosti, posljednjih godina Barakude redovito pobjeđuju.

Baš zato na našim vaterpolistima uloga je favorita u četvrtfinalu SP-a ovog utorka s početkom u 16:30, a nakon tri sigurne pobjede u skupini, bit će to prvi pravi ispit na prvenstvu. Crnogorci su svjesni da se u bazenu svašta može dogoditi.

'Toplo-hladno nam neće donijeti rezultat protiv Hrvatske, moramo mnogo jače ući u meč, mnogo agresivnije. To je neki recept za dobar rezultat. Poznajemo se dobro, nekih većih iznenađenja ne bi trebalo biti. Neka oni budu favoriti, ali mi nismo bez šansi,' uvjeren je izbornik Ranko Perović koji je nakon poraza od Srbije i remija s Australijom povezao dvije pobjede, protiv Japana i Kazahstana.

'Ni oni nisu na nekom zadovoljavajućem nivou i to nas malo ohrabruje. Moramo pokušati utakmicu uvesti u egal. Oni su favoriti, na papiru su bolja reprezentacija od nas. Ne smijemo dozvoliti da se odvoje na početku, moramo im unijeti malo nervoze. Vidjeli ste protiv Brazila kad im ne ide dobro, da gube konce. Postaju tada malo nervozni, idu na neke ishitrene šuteve i to ćemo pokušati iskoristiti,' dodao je najbolji igrač Aleksandar Ivović.

Pobjednik susreta ide u borbu za finale, poraženi u naslovna razigravanja za pozicije od 5. do 8. mjesta.