DRUGI GRAND SLAM SEZONE

Crni dan u Parizu: Ode kući i Dodig

22.05.2011 u 17:25

Bionic
Reading

Ivan Dodig pridružio se Marinu Čiliću na izlaznim vratima Roland Garrosa i obojica naših tenisača sad će imati vremena za promišljanje o pogreškama

Nakon Marina Čilića,prvoga dana Roland Garrosa, drugoga Grand Slam turnira sezone koji je danas počeo u Parizu, ispao je i Ivan Dodig koji je u četiri seta poražen od Španjolca Perea Ribe s 6:3, 3:6, 7:6(6), 6:4.

Bio je to prvi međusodbni dvoboj Dodiga i 65. igrača svijeta Ribe, koji je prektički odlučen u završnici trećeg seta. Dodig je napravio break kod 6:5 i servirao je za vodstvo za 2:1 u setovima, no nije uspio sačuvati svoj početni udarac. U tie-breaku je Španjolac poveo s 4:1 i 6:4, Međugorac spasio dvije set-lopte, ali i potom izgubio dva poena i set. U prvom setu Riba je napravio obrat već kod prvoga Dodigova servisa, u drugom je Međugorac uzvratio kod 5:3, a u četvrtom je sve bilo riješeno kada je Riba poveo s 4:2.

Dodig je meč završio s 45 neprisiljenih pogreški, osam više od protivnika, a od devet lopti za obrat je iskoristio samo dvije.