nova zvijezda juventusa

Cristiano Ronaldo tražio je da ga dovedu; razbio ih je u Ligi prvaka, pa su ga odlučili kupiti

22.06.2019 u 14:50

Bionic
Reading

Mladi nizozemski nogometaš Matthijs de Ligt (19) pristao je prijeći iz Ajaxa u Juventus, javlja Sky Italy...

Prema nekim navodima, Juventus će platiti 70 milijuna eura za 19-godišnjeg kapetana Ajaxa Matthijsa de Ligta, jednog od ključnih igrača koji su nizozemski klub doveli do polufinala Lige prvaka ove sezone.

Mladi će Nizozemac tako postati prvo pojačanje novog trenera Juventusa Maurizia Sarrija otkako je zasjeo na klupu talijanskog prvaka

De Ligt je ranije početkom ovog mjeseca izjavio da ga je u Juventus pozvao Cristiano Ronaldo na kraju finalne utakmice Lige nacija u kojoj je Portugal pobijedio Nizozemsku 1:0.

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Juventus - Ajax Izvor: Pixsell / Autor: Mark Kerton/Press Association/PIXSELL

'Nisam ga najprije razumio. Bio sam malo šokiran pa sam se nasmijao. Ali nisam ništa rekao', izjavio je tada za nizozemsku televiziju De Ligt.

No, čini se kako je Ronaldo ipak odradio svoj dio 'posla', navodno je prvo intervenirao kod klupskih čelnika i insistirao na njegovu dolasku u Torino, a potom je i sam 'inicirao' pregovore. I upalilo je... Sjajnog je De Ligta sigurno 'slomila' i brutalna ponuda 'stare dame', u Torinu bi trebao zarađivati oko 20 milijuna eura na godinu!

Španjolski su mediji su pisali da bi De Ligt trebao prijeći u Barcelonu gdje bi igrao uz drugog nizozemskog reprezentativca Frenkieja de Jonga koji dolazi u Španjolsku idući mjesec.

  • +11
Ajax - Juventus, 1. utakmica četvrtfinala Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

De Ligt je u prvu momčad Ajaxa ušao sa 17 godina 2016., a postao je član prve postave već sljedeće sezone. Odigrao je 90 minuta u 17 od 18 utakmica i zabio je tri gola u Ajaxovom pohodu u Ligi prvaka koja je završena u polufinalu porazom od Tottenhama.