stižu 'kapitalci'

Fiorentina sprema nekoliko bombastičnih transfera, u kombinaciji su i dva Hrvata

22.06.2019 u 14:18

Bionic
Reading

Rocco Commisso, američki milijarder talijanskog podrijetla, prije nekoliko tjedana i službeno je postao novi vlasnik Fiorentine. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na 4.9 milijardi eura, a osim Fiorentine vlasnik je momčadi slavnog New York Cosmosa...

No, pravo 'bogatstvo' Rocca Comissa leži u činjenici da je vlasnik 'Mediacoma' jedne od najvećih i najjačih kablovskih televizija u SAD-u, a baš putem 'žice' želi svojim brojnim sunarodnjacima, ali i ostalim zaljubljenicima u nogomet u SAD-u, približiti Serie A.

Zato je za Fiorentinu spremno 'istovario' 170 milijuna eura i krenuo u obnovu posrnulog kluba koji je prošlu sezonu završio na 16. mjestu Serie A. Za 'viole' je bilo više nego neizvjesno, doslovno su se u posljednjem kolu spasili ispadanja iz lige.

Sada je Comisso odlučio od Fiorentine ponovno napraviti hit prvenstva te je za ovoljetna pojačanja osigurao pozamašan novac. Momčad u stvari i ne izgleda tako loše, ima dobre temelje u nekoliko mladih igrača (Chiesa, Simeone, Gerson, Fernandes...), ali jednostavno nedostaju 'senatori', 'teškaši' koji bi donijeli iskustvo i prevagu u odlučujućim trenucima.

Krenuli su novi čelnici 'viola' tako ambiciozno u lov na pojačanja, a kao potencijalni novi igrači spominju se Gonzalo Higuain (kojeg Juventus ne može plaćati, a Sarri ga žarko želi zadržati u momčadi!), potom u Italiji pomalo zaboravljeni 'zločesti dečko' Mario Balotelli, ali i još jedan Mario... Naš Mario Mandžukić također je visoko na listi željenih pojačanja.

  • +15
Serie A, Fiorentina - Benevento Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tu je Milan Badelj, hrvatski reprezentativac koji je u Fiorentini igrao najbolji nogomet u karijeri, bio je i kapetan momčadi, a prošlog je ljeta kao slobodan igrač otišao u Lazio. No, u Rimu se Badelj baš i nije najbolje snašao te razmišlja o odlasku. Za sada ima dvije konkretne ponude - onu da se vrati u Fiorentinu, te onu iz francuskog Bordeauxa kojeg vodi bivši trener 'viola' Paulo Sousa.

Kako god bilo, u Firenzi će ovog ljeta biti vrlo zanimljivo, lako je moguće da na Artemio Franchi stigne nekoliko 'kapitalaca'...