iako ima smisla...

Cristiano Ronaldo najprije objavio da odlazi iz reprezentacije, a sada se pojavila i vijest da napušta Juventus

12.10.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon što je u nedjelju potvrdio da će se nakon SP-a 2022. godine u Kataru oprostiti od portugalske nogometne reprezentacije, vrlo izvjesno je da će Cristiano Ronaldo u ljeto 2021. godine napustiti i Juventus

Jedan od najvećih nogometaša u povijesti, 35-godišnji Cristiano Ronaldo objavio je u nedjelju vijest kojom je razočarao milijune navijača diljem svijeta. Naime, veliki Portugalac tom je objavom potvrdio kako će dres reprezentacije nositi još dvije godine te da će se od njega oprostiti nakon Svjetskog prvenstva koje se 2022. godine igra u Kataru.

No, to se čak nekako i čini logičnom odlukom, s obzirom na to da će Ronaldo tada imati 37 godina.

>> Cristiano Ronaldo objavio šokantnu odluku; milijuni navijača još ne vjeruju da je ovo istina

A dok zbog te vijesti drhte portugalski navijači, u velikoj su neizvjesnosti i navijači Juventusa.

Jer isto tako čini se logičnim da CR7 sljedećeg ljeta napusti 'Staru damu'. Bez obzira na njegove još uvijek velike igračke kapacitete. Zašto? Zato jer će Ronaldo u ljetnom prijelaznom roku ući u posljednju godinu ugovora, vrijednog 31.000.000 eura, što predstavlja veliki teret budžetu talijanskog prvaka u ovo vrijeme pandemije koronavirusa.

U Torinu su ionako već uzdrmani zbog financijskih minusa, izazvanih pojavom virusa Covid-19, pa bi Ronaldov odlazak itekako smanjio udar na blagajnu.

Osim toga, njegovom prodajom, a već neko vrijeme zna se kako čelnici PSG-a imaju spremnu ponudu odnosno novac, 'Stara dama' bi napunila blagajnu, jer odšteta za Portugalca ne bi bila manja od 50 milijuna eura.

Dakle, zbrojem ovih dvaju iznosa, Juventus bi za novu sezonu imao 80 milijuna eura više u blagajni. Što je i za tako velik klub itekako značajan iznos.