KOREKTNI JIM

Courier se poklonio Hrvatima: Razočarani smo, ali njima skidam kapu!

18.07.2016 u 09:23

Bionic
Reading

Američki izbornik Jim Courier čestitao je Hrvatskoj na velikom preokretu u Portlandu. Smatra da su naši igrači igrali iznimno od subote nadalje i zasluženo ostvarili pobjedu...

Portland je utihnuo u nedjelju, a euforija koja je viđena na tribinama prvog dana četvrtfinalnog Davis Cup ogleda s Hrvatskom pretvorila se u razočaranje američkih navijača, nakon ključnih trijumfa Čilića i Ćorića vrijednih potpunog preokreta.

U američkoj reprezentaciji vlada razočaranje jer čekaju na titulu još od 2007. godine i to im je jedina u posljednjih dvadeset, a najtrofejnija su nacija u ovom natjecanju. No, našli su snage priznati da su Hrvati bili bolji.

'Morate im skinuti kapu jer su igrali iznimno dobro od subote nadalje. Mi smo jako razočarani, ali i ponosni na uloženi napor. Ponosan sam na trud igrača,' izjavio je izbornik Jim Courier nakon susreta.

Jack Sock u petak je bio američki heroj pobjedom protiv Čilića, ali na kraju je ipak završio kao tragičar jer nije u ključnom meču imao odgovor na igru Borne Ćorića.

'Odigrao je sveukupno solidan meč. Ja sam imao svoje prilike, ali nisam ih iskoristio. To je tenis. Ponekad sve ide kako treba, a ponekad ništa,' priznao je razočarani 23-godišnji Amerikanac.

Hrvatsku u rujnu čeka domaći polufinale protiv Francuske, a SAD-u preostaje čekati sljedeću godinu i novi pokušaj osvajanja titule.