NIŠTA OD POSLA

Corinthians u zadnji tren odustao od Teveza

20.07.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Brazilski nogometni prvoligaš Corinthians odustao je od mogćnosti ponovnog dovođenja argentinskog reprezentativnog napadača Carlosa Teveza u svoje redove ovoga ljeta, a kao razlog naveden je nedostatak vremena da se realizira Tevezov transfer iz Manchester Cityja

'Uprava SC Corinthiansa službeno objavljuje kako je dovođenje Carlosa Teveza nemoguće. Usprkos naporima Manchester Cityja i svih ostalih uključenih u pregovore, nemamo dovoljno vremena za realizaciju transfera jer je rok za dovođenje stranih igrača u Brazilu ističe u srijedu 20. srpnja u 19 sati po lokalnom vremenu', stoji u priopćenju Corinthiansa.

Tevez je za Corinthians igrao godinu i pol dana tijekom 2005. i 2006. godine prije odlaska u Englesku gdje je nastupao za West Ham United, Manchester United i Manchester City.

'Svjesni smo velike želje navijača koji bi htjeli ponovno vidjeti Teveza u dresu Corinthiansa, pa ćemo ga pokušati dovesti u što skorijoj budućnosti', objavila je uprava Corinthiansa.

Prema izvoru bliskom predsjedniku Corinthiansa Andresu Sanchezu, prelazak Teveza iz Manchester Cityja propao je jer je engleski klub zahtijevao da se odšteta od 50 milijuna eura isplati u što manjem broju rata, a da iznos prve rate bude 40 milijuna eura.

'City želi novac, a Corinthians se ne želi upustiti u financijsko ludilo', naveo je neimenovani izvor.

Mediji navode kako je Corinthians za Teveza pristao platiti 40 milijuna eura odštete, ali u četiri godišnje rate od po 10 milijuna s tim da bi prva rata bila plaćena početkom 2012. godine. Iz Manchester Cityja su takav prijedlog odbili.