'LOV' NA ANTU

Ćorić u Manchester Cityju? Čeka se Dinamov odgovor

20.08.2016 u 14:15

Bionic
Reading

Iako su engleski mediji najavili da bi ovog vikenda Ante Ćorić mogao potpisati ugovor s Manchester Cityjem, mladi hrvatski reprezentativac to zasigurno neće učiniti. Barem ne ovog vikenda

Već dugo, točnije od prošlosezonskog okršaja Dinama i Bayerna, traje 'koketiranje' Pepa Guardiole s mladim hrvatskim nogometašem. A sve u želji da se Ante Ćorić priključi aktualnoj Guardiolinoj momčadi, odnosno Manchester Cityju.

U međuvremenu se kao opcija pojavio i Liverpool, no 'redsi' su u jednom trenutku obustavili pregovore i zasad se City spominje kao jedini klub s Otoka u koji bi Ćorić mogao preseliti.

No kako doznajemo od ljudi bliskih ovom poslu, ponuda Cityja već je 15 dana na Dinamovu stolu, ali u Maksimirskoj još uvijek nisu dali nikakav odgovor.

Bila bi velika šteta kada se taj transfer ne bi realizirao jer Ćorić je dio Cityjeva projekta, koji je ovog ljeta uzeo četvoricu, petoricu sjajnih mladih igrača i stvara momčad za sljedeći period. A u toj bi momčadi i Ćorić imao zapaženo mjesto. Iz istog izvora doznajemo da će City pričekati još koji dan, a onda prelomiti. I možda se čak posve povući iz cijele priče.

Tko zna, možda su čelnici 'modrih' odlučili pričekati rasplet play-offa Lige prvaka, jer ako Dinamo i preskoči Red Bull Salzburg, bez Ćorića će 'modra' momčad u tom natjecanju izgledati smiješno.

Osim toga, s nastupima u najelitnijem klupskom natjecanju, mogli bi dodatno 'napumpati' Ćorićevu cijenu i umjesto 15 milijuna eura potraživati pet ili sedam milijuna više.

Međutim, to odugovlačenje sasvim sigurno neće donijeti puno dobroga Ćoriću, kojem trener Kranjčar baš i ne daje maksimalnu minutažu, jer čak i da Ćorića puste, pitanje je bi li se mladi hrvatski veznjak uspio u kratkom periodu nametnuti Guardioli.

Naime, engleski su klubovi već završili s pripremama, linije su uigrane i teško će mladom igraču biti izboriti se za poziciju. A drugim riječima to znači da bi možda ovo bila i sezona stagniranja.

No pričekajmo još koji dan, odnosno, uzvrat u Salzburgu i vidjet ćemo hoće li i kamo Ćorić preseliti.