MAXtv PRVA LIGA - 6. KOLO

Ćorić kreirao, a Antolić zabio za Dinamovu pobjedu nad Splitom

20.08.2016 u 08:35

  • +6

GNK Dinamo - RNK Split

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalović

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Splita otvorili su šesto kolo MAXtv Prve lige. Dinamo je igrao s puno mladih igrača, a jedinom pogotku Domagoja Antolića prethodio je genijalan potez mladog Ćorića

Zbog europskih obveza, Dinamo je dvoboj sa Splitom igrao u petak. Bila je to ujedno prilika i da se malobrojni gledatelji u Maksimiru pozdrave s Markom Rogom koji će, po svemu sudeći, napustiti Modre nakon uzvratnog ogleda protiv Red Bull Salzburga.

Jedan od Kranjčarovih aduta, vratar Eduardo već se oprostio od zagrebačke publike jer se, također u Austriji, a prije transfera u Chelsea, očekuje njegov posljednji nastup. Tu je priliku iskoristio mladi vratar Šemper koji je u nekoliko navrata imao zapažene intervencije. Zbilo se to u prvom dijelu drugog poluvremena, dok je rezultat još uvijek bio 0:0. Oba puta Šemper je zaustavljao udarce Pešića.

Nakon skromnijeg prvog poluvremena u kojem je Dinamo imao tek pet udaraca, ali svi su išli pokraj Splitova gola, iako treba spomenuti da su Pavičićev i Antolićev išli vrlo blizu, Zlatko Kranjčar u nastavku je priliku dao Anti Ćoriću

I pokazao se mladi Dinamov kreativac kao džoker jer u 62. minuti, nakon odličnog prodora te jakog udarca, vratar Splita Duka servirao je loptu na nogu Antoliću koji je zabio za 1:0.

Prije tog gola, Dinamo je imao tek jednu pravu akciju koju je Armin Hodžić, nakon dodavanja Machada i Henriqueza, lijepim udarcem s 18 metara poslao u - vratnicu.

Posljednju, a možemo reći i jedinu priliku za izjednačenje Splita, u prvoj minuti sudačke nadoknade, propustio je Rahmani

Tako je Dinamo upisao i petu prvenstvenu pobjedu, odnosno nastavio Splitov niz bez pobjeda, a koji traje još od ožujka ove godine.