LUDA ZAVRŠNICA

Copa. Gol Bayernovog napadača zakomplicirao sve

19.06.2015 u 10:33

Bionic
Reading

Nakon dvoboja Perua i venezuele 'u brazilskoj skupini' Copa Amarice jasno je samo da će završnica u trećem kolu biti izuzetno zanimljiva. Sve četiri momčadi uoči završnih susreta imaju po tri boda i izjednačenu gol razliku

Napadač Bayerna Claudio Pizzaro bio je jedini strijelac u dvoboju 2. kola skupine C Južnoameričkog nogometnog prvenstva odigranom u Valparaisu, u kojem je Peru s 1-0 svladao Venezuelu.

Peru je od 29. minute imao brojčanu prednost, nakon što je isključen branič Fernando Amorebieta koji je prvo povukao za dres i srušio Paola Guerrera, a potom ga nagazio. Prednost igrača više Peru je iskoristio u 72. minuti kad je njihov 36-godišnji kapetan desetak metara iskosa s lijeve strane ostao sam i snažnim udarcem svladao vratara Venezuele koji je uspio samo okrznuti loptu koja je završila pod gredom.

Ovo je peta pobjeda Perua nad Venezuelom u njihovom sedmom dvoboju na južnoameričkim prvenstvima, koja svim reprezentacijama skupine C donosi jednake izglede za plasman u četvrtfinale uoči posljednjeg kola. U njemu će Peru igrati protiv Kolumbije, a Venezuela protiv Brazila koji u toj utakmici neće moći računati na svog najboljeg igrača Neymara, isključenog u porazu od Kolumbije.

Copa America
Skupina C
Peru Venecuela 1:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Brazil 2 1 0 1 3
2. Peru 2 1 0 1 3
3. Kolumbija 2 1 0 1 3
4. Venecuela 2 1 0 1 3
Sljedeće utakmice
21.6. Kolumbija Peru
21.6. Brazil Venecuela