NBA liga

Clippersi lako dobili Lakerse bez LeBrona; u pobjedi Denvera Jokić do triple-doublea

24.01.2024 u 10:42

Bionic
Reading

Sinoć je u NBA odigrano pet utakmica, a u Los Angelesu i New Yosku su odigrani gradski derbiji u kojima su slavili LA Clippersi i New York Knicksi. U pobjedi Denvera Nikola Jokić upisao je novi triple-double učinak

LA Clippersi su u potpunosti iskoristili odsutnost zvijezde Lakersa LeBrona Jamesa, koji nije igrao zbog ozljede, i pobijedili gradske rivale sa 127-116.

Kawhi Leonard ubacio je 25 koševa, a James Harden 23 za treću uzastopnu pobjedu Clippersa. Lakerse je predvodio D'Angelo Russell s 27 koševa, dok je Anthony Davis završio s 26 koševa.

Clippersi su malo prije poluvremena vodili sa 16 koševa nakon čega su veći dio utakmice uspješno držali Lakerse na pristojnoj udaljenosti. Iako su se Lakersi sredinom četvrte četvrtine približili na dva razlike, Clippersi su odigrali odličnu obranu i preokrenuli utakmicu u svoju korist.

LA Clippersi su četvrti u Zapadnoj konferenciji sa 28 pobjede i 14 poraza, ispred Oklahoma City Thundera, Minnesota Timberwolvesa i Denver Nuggetsa.

U New Yorku su Knicksi sa 108-103 nadigrali Brooklyn Netse, iako su na kraju treće četvrtine zaostajali čak 10 poena.Međutim, Knicksi su u pobjedu osigurali boljom igrom u zadnjoj četvrtini koju su do bili 32-18.

Julius Randle i Jalen Brunson zabili su po 30 poena za Knickse. Mikal Bridges predvodio je Brooklyn s 36 poena, uključujući sedam trica.

New Orleans Pelicans su s visokih 153-124 nadigrali Utah Jazz srušivši tako rekord franšize po broju postignutih na nekoj utakmici. Prethodni rekord bila je pobjeda New Orleansa 149-129 nad Sacramento Kingsima iz 2018.

Pelicans su sada na petom mjestu Zapadne konferencije (26-18), a do pobjede ih je vodio CJ McCollum koji je zabio 33 koša. Herbert Jones Jr. je ubacio 22 koša, Brandon Ingram 18, Jonas Valanciunas 17 poena i 12 skokova, a Zion Williamson je dodao 17 poena i 11 asistencija za Pelicanse

Kod Jazza, kojem je ovo treći poraz u nizu, najbolji je bio Collin Sexton s 22 koša, a Simone Fontecchio je ubacio 18. Luka Šamanić je odigrao 4:49 minuta za Utah, ali je upisao samo jedan promašaj u tom vremenu.

U ostalim utakmicama u utorak, Oklahoma City Thunder probio se na prvo mjesto na Zapadu nevjerojatnom pobjedom 111-109 nad Portland Trail Blazersima. Dvije sekunde do kraja Jalen Williams je zabio koš i zapečatio pobjedu Thundera koji je u trećoj četvrtini zaostajao devet poena.

Branitelji naslova Denver Nuggets su u Indianapolisu sa 114-109 pobijedili Indiana Pacerse, a Nikola Jokić je pobjedi pridonio triple-double učinkom. Jokić je utakmicu završio s 31 poenom, 13 skokova i deset asistencija.

Dvije momčadi su 12 puta razmjenjivale vodstvo prije nego što su se Nuggetsi konačno povukli krajem četvrte četvrtine.

Jokića je pratio Jamal Murray koji je ubacio 31 poen uz osam skokova i sedam asistencija.

Standings provided by Sofascore