tko igra na NBA All-Staru

Clippersi ispustili više od 20 razlike; Giannis ubacio 54 koša i odveo Milwaukee do pobjede

03.02.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac postigao je 12 koševa (šut za dva 4-7, slobodna bacanja 4-5) uz 13 skokova te po jednu asistenciju i blokadu za 29:14 minuta provedenih u igri, ali Los Angeles Clippersi su izgubili na gostovanju kod Milwaukee Bucksa sa 105:106

Ivica Zubac je tijekom susreta imao velikih problema s osobnim pogreškama jer je morao čuvati iznimno raspoloženog Giannisa Antetokounmpa te je ispao iz utakmice zbog šestog prekršaja 1:47 minta prije kraja kod vodstva Clippersa 105-104. Antetokounmpo je nakon tog prekršaja pogodio oba slobodna bacanja i doveo svoju momčadu u prednost, a do kraja susreta više niti jedan sastav nije uspio poentirati.

Clippersi su sredinom treće četvrtine imali 21 poen prednosti (76-55), no tada se "probudio" Antetokounmpo koji je 28 od svojih ukupno 54 koševa postigao u posljednjih 20 minuta utakmice za veliki preokret.

Uz 54 koša, Antetokoumnpo je sakupio i 19 skokova, dok je Khris Middleton dodao 16 za Buckse. Kod Clippersa najefikasniji je bio igrač s klupe Norman Powell sa 26 pogodaka, Kawhi Leonard je dodao 17 uuz 11 skokova, ali i katastrofalan šut iz igre od 7-26, a promašio je i dva šuta za vodstvo i eventutalnu pobjedu u posljednjih 20 sekundi dvoboja.

Vodeći sastav Zapadne konferencije Denver Nuggetsi na svom su terenu svladali prvake Golden State Warriorse sa 134-117 ponajprije odličnom trećom četvrtinom u kojoj su izgradili prednost dobivši ju sa 35-22. Novu sjajnu partiju odigrao je aktualni dvostruki MVP lige Nikola Jokić sa 22 koša, 16 asistencija i 14 skokova, dok je prvi strijelac Nuggetsa bio Jamal Murray sa 33 ubačaja. Kod Warriorsa, koji su igtali bez Klaya Thompsona i Draymonda Greena, najefikasniji su bili Stephen Curry sa 28 i Jordan Poole s 22 koša.

Dallas Mavericksi ostvarili su važnu pobjedu u borbi za doigravanje protiv New Orleans Pelicansa svladavši ih na svm parketu sa 111-106, ali mogla bi ih zabrinuti ozljeda Luke Dončića. Odlični Slovenac je morao napustiti utakmicu sredinom treće četvrtine zbog ozljede desne pete koju je zadobio prilikom nezgodnog doskoka i za sada je nepoznato o koliko teškoj se ozljedi radi. A koliko je Dončić važan za Mavse vidjelo se i u ostatku utakmice, on je do svog preranog izlaska postigao 31 koš, a Mavsi su vodili sa 84-57, kada je Dončić napustio utakmicu Pelicansi su umalo napravili veliki preokret iako su pije ovog susreta imali niz od devet uzastopnih poraza, a taj niz je sada produžen na 10. Pelicanse na kraju nije spasilo niti 26 koševa, 9 skokova i 7 asistencija Brandona Ingrama.

Vrlo napeto bilo je u Indianapolisu gdje su Los Angeles Lakersi preokretom stigli do 112-111 pobjede protiv domaćih Pacersa. Pacersi su nakon tri četvrtine vodili sa 96-84, no košem Anthonyja Davisa pola minute prije kraja Lakersi su poveli sa 112-111, da bi posljednju priliku za pobjedu domaćih propustio Buddy Hield promašajem šut za dva iz kuta. Davis je bio najbolji kod Lakersa sa 31 poenom i 14 skokova, LeBron James je dodao 26 uz po sedam skokova i asistencija, dok su najbolji kod Pacersa bili Tyrese Haliburton sa 26 ubačaja i 12 asistencija te Myles Turner sa 20 poena i 13 skokova.

Poznati svi sudionici ovogodišnje NBA All-Star utakmice

Američka profesionalna košarkaška NBA liga objavila je imena 14 pričuvnih igrača, po sedam iz svake konferencije, za ovogodišnju "All-Star" utakmicu koja će se igrati u Salt Lake Cityju 19. veljače.

Iz Istočne konferencije tako će na All-Staru još nastupiti Bam Adebayo (Miami Heat), Jaylen Brown (Boston Celtics), DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks), Julius Randle (New York Knicks) i Joel Embiid (Philadelphia 76ers), a iz Zapadne konferencije Paul George (Los Angeles Clippers), Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City Thunder), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Lauri Markkanen (Utah Jazz), Domantas Sabonis (Sacramento Kings) te Ja Morant i Jaren Jackson (oba Memphis Grizzlies).

Još ranije su statu All-Star igrača kao članovi početnih postava zaslužili Kevin Durant i Kyrie Irving (oba Nrooklyn Nets), Jayson Tatum (Boston Celtics), Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers) te Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) kao jedan od dva kapetana momčadi s Istoka, odnosno Luka Dončić (Dallas Mavericks), Nikola Jokić (Denver Nuggets), Zion Williamson (New Orleans Pelicans), Stephen Curry (Golden State Warriors) te LeBron James (Los Angeles Lakers) kao drugi kapetan.

Sastave momčadi kapetani će birati na sam dan utakmice i to pola sata prije početka.

Standings provided by Sofascore