TAMAN POSLA

City sa smješkom odbio 15,6 milijuna za Džeku

27.07.2012 u 10:19

Bionic
Reading

Engleski prvak odbio je ovih dana službenu ponudu Juventusa za Džeku u iznosu od 15.6 milijuna funti, no i dalje su spremni prodati ga samo godinu dana nakon što su ga iz njemačkog Wolfsburga doveli za 27 milijuna funti

Svega jednu sezonu odradio je bosansko-hercegovački nogometaš Edin Džeko u Manchester Cityju, a 'građani' su ga već voljni prodati kako bi namaknuli sredstva za transfer Robina van Persieja.

Engleski prvak odbio je ovih dana službenu ponudu Juventusa za Džeku u iznosu od 15.6 milijuna funti, no i dalje su spremni prodati ga samo godinu dana nakon što su ga iz njemačkog Wolfsburga doveli za 27 milijuna funti. Vijest donosi Daily Mirror.

Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini prema engleskim medijima kao prvu 'metu' prijelaznog roka označio je napadača Arsenala Robina van Persieja, a prodaja bosanskog napadača otvorila bi prostor za angažman Nizozemca.

Međutim, Juventus izgleda nije u mogućnosti ponuditi više od svote koju je engleski prvak odbio jer moraju osigurati i financije za pokrivanje visokih osobnih primanja Džeke koji u Cityju zarađuje 160.000 funti tjedno. U Torinu mu maksimalno mogu osigurati 75.000 funti nakon što odbiju porezna davanja.

Englezi ne pristaju na do sada ponuđeno jer navodno postoji i interes Bayerna premda je teško za očekivati da će Bavarci, koji su ovog ljeta već doveli dvojicu napadača, Marija Mandžukića i Claudija Pizarra, uz svog prvog strijelca Marija Gomeza biti spremni isplatiti veliku odštetu za još jednog centarfora.

Talijanski prvak bi, također, ukoliko ne uspije u namjeri kupovine, pokušao Edina Džeku dovesti na posudbu.