S REPKOM OD PRVE MINUTE

Čista je laž da je Rooney ozlijeđen

12.08.2013 u 14:17

Bionic
Reading

Wayne Rooney u nedjelju nije konkurirao za sastav Manchester Uniteda protiv Wigana u ogledu Community Shielda ''zbog ozljede ramena''. Dan kasnije je normalno trenirao s engleskom reprezentacijom

Manje od 24 sata nakon što 'nije bio dovoljno spreman' za ogled protiv Wigana na Wembleyju, u kojem je Manchester United pobjedom 2:0 osvojio Community Shield, prvi trofej u novoj sezoni, Wayne Rooney ukazao se na treningu engleske reprezentacije uoči prijateljske utakmice protiv Škotske u srijedu.

Njegov je klub Rooneyjev izostanak u nedjeljnoj utakmici opravdao 'ozljedom ramena', ali vrsni napadač je dan kasnije stigao na igralište u trening-kampu engleske reprezentacije pola sata prije ostalih igrača. Pritom nikakvi tragovi ozljede nisu bili vidljivi.

Rooney je do dolaska suigrača odrađivao vježbe istezanja, šutiranja i dodavanja, a onda je najnormalnije odradio trening u punoj fizičkoj spremi. Iako je David Moyes, menadžer Manchester Uniteda, rekao da Rooney zbog ozljede vjerojatno neće biti u mogućnosti nastupiti protiv Škotske.

Poznato je da Chelsea želi dovesti u svoje redove 27-godišnjeg Rooneyja, koji je u Manchester United stigao 2004. godine iz Evertona. U tom klubu trener mu je bio David Moyes, koji je ovoga ljeta naslijedio Alexa Fergusona na dužnosti menadžera Manchester Uniteda. Rooney i Moyes su imali nekih neraščišćenih računa iz prošlosti, a napadač je, kako su pisali engleski mediji, 'postao ljut i zbunjen' nakon što je Moyes neizravno poručio da Rooney nije u prvom planu u napadačkoj liniji.

Nakon toga je Chelsea poslao dvije ponude za njegov transfer koje je Manchester United odbio. U međuvremenu Rooney nije odigrao niti jednu pripremnu utakmicu za svoj klub, ako ne računamo jedan susret iza zatvorenih vrata.

U svakom slučaju, David Moyes je u nedjelju nakon osvajanja Community Shielda javno izrazio želju za ostankom Waynea Rooneyja u Manchester Unitedu, te poručio kako on nije na prodaju.