ISPITIVANJE

Ćiro pred Uefom: Nisam ni za što kriv

23.01.2010 u 16:37

Bionic
Reading

Prije nego što je iz zrakoplovne luke Pleso poletio za Kinu, Miroslav Ćiro Blažević bio je na 'ugodnom' razgovoru kod Uefe vezanom uz namještanje utakmica

Bivši izbornik BiH i Hrvatske Miroslav Blažević završio je u Grazu koji je ovih dana prepun crvenocrnih kvadratića. No 'trener svih trenera' nije došao osobno dati podršku rukometašima, nego je bio na ispitivanju zbog nečasnih radnji u nogometu.

'Ništa strašno, razgovarao sam s tri gospodina. Ni u jednom trenutku nisam stekao dojam da me se za nešto ozbiljno tereti ili da postoji neka sumnja. Uostalom, ja sam najbolje znam da me nitko ni za što i ne može kriviti', rekao je Ćiro za Jutarnji list.

Navodno je predmet rasprave bila snimka telefonskog razgovora iz Njemačke u kojem neidentificirani ljudi planiraju nemoralnu ponudu za Blaževića. Ona se trebala dogoditi uoči odlučujuće kvalifikacijske utakmice za SP između BiH i Turske, a Ćiro bi, prema toj priči, za poraz dobio pola milijuna eura. Osobe na telefonskoj snimci navodno htjele uvjeriti Blaževića da je utakmica ionako prodana, a da su 'kupljeni' branič Spahić i vratar Supić. Ironično, upravo je Supić bio junak remija (1:1) koji je BiH odveo u dodatne kvalifikacije.