OTVORENOG GARDA

Ćiro bez zadrške o Markoviću, Jovanoviću, Šukeru, EP-u...

Ćiro Blažević

Ćiro Blažević

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

Miroslav Ćiro Blažević izvadio je konce nakon nedavne operacije, a odmah nakon toga je bio na raspolaganju hrvatskim medijima. 'Trener svih trenera' sada je gostovao na Anteni Zagreb

Kada imate Ćiru u emisiji tada vam je zajamčen niz zanimljivih izjava od kojih svaka može bez problema na naslovnicu. Tako je bilo i sada na Anteni Zagreb, Blažević po običaju nije zakazao kada je u pitanju komunikacija s medijima.

'Vrlo često me pitaju što je važnije: '98. gdje smo bili treći ili '82 kada smo osvojili Prvenstvo Jugoslavije nakon 24 godine. Za mene je uvijek važnija 82'! Jer ona je imala jedan osobiti naboj nešto sasvim drugo od športskog. Bio je to jedan sociološki i patriotski naboj! Tako da '82. godina ostaje za mene kao moja najznačajnija godina!', komentirao je jutros Ćiro gostujući u Jutarnjem showu u društvu Jerka Leke povodom obilježavanja Dana Dinama koji ovih dana slavi 67 godinu postojanja.

Barbara Kolar je primijetila odmah pri Ćirinu ulasku da oko njegovog vrata već neko vrijeme nema bijelog šala kao modnog detalja.

'Okušao sam se ponovo s bijelim šalom i shvatio sam da mi više ne paše!.'

Ćiro se dotakao i na svoj osebujan način prokomentirao nogometne aktualnosti, nadolazeće Europsko nogometno prvenstvo, ali i lik i djelo Vlatka Markovića.

'Razgovarao sa Slavenom i rekao sam mu ono što ću sada vama reći. On posjeduje jedan koncentrat talenta koji mu daje za pravo da podigne visoko ljestvicu. To je jako bitno komunicirat onima koji su najvažniji, a to su igrači, da je njihovo mjesto u vrhu i da se za takvo nešto moraju spremati. Mislim da je ova generacija u stanju da napravi jedan veliki podvig, ali neće ga dobiti ako će krenuti u to prvenstvo s: 'Joj joj da nam je proći samo prvo kolo'. Ma kakvo prvo kolo! Pa mi smo favoriti! Zašto ne bi bili. Kako to može biti da nismo favoriti. Već skoro 25 godina smo stalno u prvih 10 nogometnih nacija svijeta i komponirana nam je reprezentacija od igrača za koje cijeli svijet zna, tako da bi to bila demagogija ako se drugi pristup napravi,' pričao je Ćiro i dotaknuo se Markovića.

'Ja više nemam potrebu nikoga napadat ja sada samo branim. Al on je neobranjiv! Što će jadan. Doveo je našu ligu i nogomet uopće u jednu poziciju što nije dozvoljeno. Sve da je genijalac on toliko traje da nema više što kazati! Sve što je rekao tisući puta je ponovio. Svaku njegovu ideju smo vagali sto puta. Ali ona je uvijek ista. On nema mogućnosti da donese tom savezu bilo što.'


U razgovoru o tome tko bi trebao biti Markovićev nasljednik Ćiro je zaključio da će tu najveću ulogu odigrati, i odluku donijeti, politika!

'Da ti kaže tvoj tata Ćiro. Zapamti vlast je najglavnija, i ovaj Slon u staklarskoj radnji ministar Jovanović.', rekao je Ćiro i naveo nekoliko situacija kada su o njegovoj trenerskoj fotelji odlučivali Tuđman ili Sanader.

Antena Zagreb nastavlja slaviti Dinamov tjedan pa tim povodom sutra u studijo stiže Davor Šuker. Ćiro ga je nazvao genijalcem, ali simpatično prokomentirao njegov karakter.

'Ima jedna fraza koju sam naučio. Kad ti netko kaže da si genij to je komedija, a kad počneš sam za sebe misliti da si genij to je tragedija. Šuker je nogometni genij, on ima tu takozvanu nogometnu instinktivnu inteligenciju. Ako konstatiramo da je on prvi golgeter svijeta, da je on prvi golgeter cijele planete onda ga ne možeš smatrati drugo nego genijalcem. Možda je jedino nesreća u tome što on i sam o sebi to misli, a to nije dobro!'

Ćiro je u studio došao ravno iz liječničke ambulante gdje je vadio konce nakon nedavne operacije. Barbara je bila impresionirana Ćirinom vitalnošću i zamolila ga da joj otkrije tajnu. U svom stilu odgovorio je da su tajna formula žene.

'Ljubav samo ljubav. Možda sam neko vrst čuda jer imam toliko godina, a još uvijek sam na nogama, još uvijek radim i nastavit ću raditi. Kad konzultiram ove moje kolege u svijetu nikad nitko nije radio s ovoliko godina. Prema tome ja sam čudo!'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi