NIJE VALJDA TO TRAŽIO

Cirkus na poluvremenu utakmice; pale su teške riječi i ako su istinite Fifa mora nešto pod hitno napraviti...

21.06.2018 u 10:03

Bionic
Reading

U drugom kolu skupine B svjetskog prvenstva u Rusiji Portugal je svladao Maroko 1:0, a u afričkoj reprezentaciji su bijesni na američkog suca Marka Geigera

Aktualni europski prvak nije oduševio, ali je došao do važnih bodova i to zahvaljujući Ronaldu. Napadač Reala pogodio je već u četvrtoj minuti za konačnih 1:0 te je postao samostalni europski rekorder po broju postignutih golova za reprezentaciju, ovo mu je bio 85. pogodak u dresu Portugala čime se odvojio od legendarnog Mađara Ferenca Puskasa koji je 84 puta bio strijelac za Mađarsku.

  • +4
SP 2018., skupina B: Portugal - Maroko Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No Maroko je isto imao svoje prilike, a za suparnika je imao i suca Geigera koji je očigledno bio impresioniran portugalskim nogometašima te je imao neujednačen kriterij. Barem tako misle reprezentativci Maroka koji su Amerikanca optužili da je na poluvremenu čak tražio dres Ronalda.

'Nevjerojatno. Ne znam što je taj sudac radio prije, ali danas je bio posve impresioniran Ronaldom. Pepe mi je rekao da je čuo kako je u prvom poluvremenu pitao Ronalda može li dobiti njegov dres. O čemu mi ovdje pričamo? Ovo je Svjetsko prvenstvo, a ne cirkus', kazao je igrač Maroka Nordin Amrabat.

Poslije ovakvih riječi možda i Fifa provede internu istragu, jer je zaista nepojmljivo da sudac utakmice već na poluvremenu ima takvu molbu.

Izbornici nisu pričali o toj situaciji nego samo o utakmici.

'Moramo biti iskreni i reći kako nismo kontrolirali utakmicu. Imali smo previše netočnih dodavanja, izgubili smo samopouzdanje... a to je nedopustivo. Protiv igrača kakve ima Maroko morate imati posjed jer vam se u suprotnom dogodi da se nađete u problemima', priznao je portugalski izbornik Fernando Santos.

'Ponosan sam na igru svoje momčadi, ali kao i u prvoj utakmici nismo uspjeli realizirati niti jednu od brojnih prilika. Ne bih htio nikoga kritizirati zbog toga', rekao je marokanski izbornik Herve Renard.