NISHIKORI UZEO PRILIKU

Čilić uporno promašivao i izgubio

02.09.2010 u 22:50

Bionic
Reading

Trenutačno najbolje plasirani hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 3. kolo posljednjeg ovogodišnjeg "Grand Slam" turnira, US Opena u New Yorku, nakon gotovo pet sati igre u 2. kolu svladao ga je Japanac Kei Nishikori sa 5-7, 7-6 (6), 3-6, 7-6 (3), 6-1

Čilić je katastrofalno loše odigrao susret protiv trenutačno 147. igrača svijeta, napravio je nedopustio veliki broj neprisiljenih pogrešaka, njih čak 93, od čega ih je 12 bilo dvostruke servis pogreške, no svejedno je bio blizu pobjede.

U prvom je setu zaostatak od 3-5 preokrenuo u pobjedu 7-5, u "tie-breaku" drugog seta imao je set-loptu, no nakon što ju nije iskoristio, na set-loptu Japanca napravio je dvostruku servis pogrešku i praktički mu poklonio poravnanje u setovima.

U trećem je setu Čilić igrao najkvalitetnije, napravio je samo šest pogrešaka, oduzeo servis Nishikoriju za 5-3, a suparniku nije ponudio niti jednu priliku za "break".

U četvrtom setu Čilić se ponovno vratio iz zaostatka, ovoga puta iz 1-4, ali ponovno nije uspio riješiti "tie-break" u svoju korist.

U petom setu Čilić je čak tri puta gubio servis od Nishikorija, koji također nije prikazao dobar tenis. No, i sa 77 pogrešaka uspio se plasirati u 3. kolo.