KRALJ ZAGREBA

Čilić u Zagrebu do pete titule u karijeri

07.02.2010 u 20:41

Bionic
Reading

Marin Čilić je drugu godinu u nizu osvojio naslov na PBZ Zagreb Indoorsu. Ovoga puta je izgubio set, ali vrlo solidni Nijemac Berrer, 65. igrač ATP ljestvice, ipak je pao rezulatom 6:4, 6:7(5), 6:3

Marin je nakon četiri izvanredno odrađena meča pokazao prve znakove umora i Berrer, koji je u ovo finale ušao s devet pobjeda u nizu (prošloga tjedna osvojio challenger u Heillbronu), je bio spreman na pružanje otpora novoj zvijezdi svjetskog tenisa.

Čilić je u prvom setu iskoristio veće iskustvo u ovakvim situacijama i potezom više osigurao prednost kojom je zakapario prvi set. To mu je bio 19. uzastopni osvojeni set u Zagrebu, činilo se da je turnir blizu završetka.

Ipak, Berrer je spasio obje opasnosti po svoj servis u drugom setu i izborio 13. igru. Bio je to savim netipičan tie break u kojemu je više poena otišlo primateljima servisa, a bolje se snašao Nijemac koji je hrabro potezao i nakon dva sata igre utišao oko 3.000 Čilićevih navijača.

Treći set ipak je otišao u očekivanom smjeru. Čilić je poveo sa 3:1 i relativno mirno, kako i priliči igraču iz TOP 10-a, održao prednost do konačnog slavlja. Bilo je skeptika koji su nakon šest teških mečeva u Melbourneu smatrali da će umor biti pretežak uteg, ali Marin je smogao dovoljno snage da obrani Zagreb i uzme petu titulu u karijeri.