DRAMA U PET SETOVA

Čilić preživio brutalni maraton i opstao na US Openu!

04.09.2015 u 21:24

Bionic
Reading

Marin Čilić plasirao se u osminu finala US Opena pobjedom protiv Mihaila Kukuškina nakon četiri sata igre te tako nastavio svoj pokušaj obrane prošlogodišnjeg naslova...

Najbolji hrvatski tenisač vodio je više od četiri sata žestoku bitku protiv opasnog Kazahstanca koji može žaliti što nije iskoristio Marinove pogreške i stekao prednost u uvodnoj fazi susreta koju bi favorizirani protivnik teško nadoknadio.

Prvi set pripao je Kukuškinu koji je bio mirniji u 'tie-breaku' i na kraju sa 7:5 dovršio posao. Čilića je takav razvoj situacije jako iznervirao pa je potpuno razbio svoj reket lupajući ga u zemlju.

U drugom setu Kazahstanac je došao do 'breaka' i Marin je bio u nevolji, no ipak je naš tenisač uspio uzvratiti te zatim u 13. igri izjednačiti na 1:1 u setovima. U trećem je zatim Čilić oduzeo servis protivniku i s lakih 6:3 došao do prednosti, a kad je u četvrtom napravio 'break' činilo se da je gotovo. Ipak, Kukuškin se majstorski vratio i u novom 'tie-breaku' uspješno izborio peti set.

No, to je bilo sve od kazahstanskog tenisača. U petom setu Čilić je brzo napravio dvostruki 'break' i zatim sa 6:1 priveo posao kraju.

Deveti nositelj zabio je u ovom meču 26 aseva, uz sedam realiziranih 'break' prilika i četiri izgubljena servisa. Imao je manje izravnih poena (54-62), ali i pogrešaka u igri (53-66) od protivnika.

U sljedećem kolu Marina čeka pobjednik meča između Davida Ferrera i Jeremyja Chardyja.

US Open, 3. kolo:

Čilić – Kukuškin 6:7(5), 7:6(1), 6:3, 6:7(3), 6:1