KRUNA KRALJU

Čilić preko Haasa do desetog turnira karijere!

09.02.2014 u 18:31

Bionic
Reading

Marin Čilić je obranio titulu na 'svom' Indoorsu, krunu kralju Zgreba nije uspio sinuti niti prvi nositelj turnira Nijemac Tommy Haas koji mu je stisnuo ruku nakon konačnih 6:3, 6:4

U Ledenu dvoranu doma sportova natiskalo se oko pet tisuća gledtelja i domaći adut nije ih razočarao. Marin je odmah izgubio servis, no ekspresno ga je i vratio i usmjerio set prema sretnom završetku. Servis ga nije dobro služio, no kompenzirao je to roz reterne i igru sa crte, te novim breakom osigurao početnu prednost.

U drugoj dionici obojica su stabilizirali početne udarce, pogotovo Marin koji je razornim servisima spašavao opasne situacije. Rješenje je došlo u sedmom gemu kada je Čilićev forhend za break izazvao erupciju oduševljenja. Nakon toga povratka nervoznom Haasu nije bilo i Čilić je proslavio svoj deseti turnir karijere.

Nakon Ančića, Berrera i  Melzera u finalu je svladao jednog od nesuđenih velikana (ozljede, bolesti...) prošloga desetljeća, a s Haasom je završio i savršeni niz. Naime, Čilić je Zagreb osvojio bez izgubljenog seta!