ČETIRI OD ČETIRI

Čilić polako nabija komplekse hrvatskom talentu

02.03.2017 u 09:01

Čilić vs Ćorić, Acapulco 2017.

Izvor: Reuters / Autor: HENRY ROMERO

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je kolegu iz reprezentacije Bornu Ćorića u 2. kolu ATP turnira u Acapulcu 6:3, 2:6, 6:3

Meč je bio vrlo sličan njihovom dvoboju iz Rotterdama od prije 15-ak dana kada je iskusniji Čilić također bio bolji u tri seta.

 Čilić je uzeo prvi set s jednim oduzimanjem servisa mlađeg sunarodnjaka, a još je i kod 5:2 propustio tri vezane set lopte na servis Ćorića. U drugom setu dolazi do preokreta i Ćorić se s dva oduzeta servisa potpuno vraća u meč. Ipak, isto kao i u Rotterdamu, u odlučujućem setu je bolji Čilić. Dva put radi break te nakon dva sata i 14 minuta igre završava meč u svoju korist, piše HRT.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni okršaj i četvrto slavlje za trenutačno osmog igrača svijeta. Čilića u četvrtfinalu očekuje dvoboj protiv Amerikanca Stevea Johnsona koji je u dva seta bio bolji od sunarodnjaka Ernesta Escobeda.  

Čilić vs Ćorić, Acapulco 2017.

Dodajmo kako je na istom turniru Belgijka Kirsten Flipkens porazila u 2. kolu hrvatsku tenisačicu Ajlu Tomljanović koja je nakon 48 minuta predala meč (7:5) dok je Mirjana Lučić Baroni u Acapulcu pobijedila Amerikanku Shelby Rogers (6:4, 6:4). Lučić-Baroni čeka susret s Francuskinjom Pauline Parmentier koja je u drugom kolu porazila Njemicu Andreu Petkovic.