NA POMOLU OKRŠAJ

Čilić ovaj put neće moći izbjeći Đokovića na US Openu!

26.08.2016 u 19:00

Bionic
Reading

Marin Čilić započet će svoj pohod na novu titulu u New Yorku protiv Brazilca Dutra Silve, a u četvrtfinalu mu se smiješi okršaj protiv Novaka Đokovića...

Poznato je da naš najbolji tenisač nikad u karijeri nije pobijedio Novaka Đokovića, a do svojih najvećih uspjeha, na US Openu 2014. godine i nedavno u Cincinnatiju, došao je nakon što mu se srpski tenisač maknuo s puta, što zbog ozljeda, što zbog poraza ranije u turniru.

Ipak, ovaj put Marin, koji je u odličnoj formi, teško da može izbjeći Đokovića na US Openu ako želi otići do kraja. Ždrijeb je htio njihov međusobni okršaj u četvrtfinalu, pod uvjetom da se obojica tamo plasiraju, a to svi očekuju.

Čilić započinje turnir protiv slabašnog Brazilca Dutre Silve, a prepreka bi mu eventualno u osmini finala mogao biti i opasni Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Ivo Karlović turnir započinje protiv Tajvanca Lua, Ivan Dodig protiv Ukrajinca Marčenka, a Borna Ćorić najgore je prošao i igrat će s 18. igračem svijeta, Felicianom Lopezom. Đoković pak otvara protiv Poljaka Janowicza koji već dugo nije u formi.

Kod tenisačica će Ana Konjuh igrati u 1. kolu protiv Nizozemke Bertens, a Mirjana Lučić-Baroni s Francuskinjom Cornet.