DRAMA UOČI MEČA

Čilić otvorio dušu i otkrio kako je pokušao spasiti svoje finale Wimbledona!

17.07.2017 u 20:21

Bionic
Reading

Marin Čilić u intervjuu za Novu TV dan nakon poraza od Rogera Federera još jednom je naglasio kako mu je žao što u finalu nije mogao dati svoj maksimum te najavio ulazak među pet najboljih tenisača svijeta do kraja sezone, ali i napad na prvo mjesto tijekom karijere...

Naš 28-godišnji tenisač igrao je odlično u Wimbledonu sve do finala u kojem ga je pregazio fantastični Federer, a u meču u kojem je Marin imao velikih problema sa žuljevima koje nije uspio riješiti.

  • +26
Marin Čilić - Roger Federer, finale Wimbledona 2017 Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Toby Melville

Dan nakon poraza u intervjuu za Novu TV priznao je da ga još uvijek boli način na koji je izgubio u finalu.

'I dalje ostaje gorak okus u ustima. Ono što sam prošao i proživio bilo je zbilja teško, pogotovo znajući koliko sam truda uložio i radio za to da dođem do finala, da pokušam osvojiti Wimbledon. Bilo mi je veoma, veoma teško prihvatiti da na terenu ne mogu dati ono što mogu,' objasnio je Marin Čilić pa otkrio što se događalo uoči meča:

'Od završetka polufinala imao sam problema s lijevim stopalom i pokušavali smo to sanirati na najbolji mogući način. Primio sam i par anestetika od doktora da mi taj dio stopala proba utrnuti. Nažalost, nismo u tome uspjeli. Na terenu jednostavno nisam mogao dati najbolje što sam mogao, pri svakom čvršćem dodiru lijevog stopala o podlogu osjećao sam bol i jednostavno na svakom udarcu, u svakoj kretnji bol se vraćala i nisam mogao biti maksimalno fokusiran na igru.'

Naš najbolji tenisač vjeruje da će problemi sa žuljevima proći ovaj tjedan te da će biti potpuno spreman za američku turneju na kojoj brani titulu u Cincinnatiju. Cilj mu je do kraja sezone ući među pet najboljih tenisača svijeta, a jednom u karijeri biti i na prvom mjestu.

'To je moja velika želja, znam da me mukotrpan put očekuje i da će mi biti potrebno još puno odricanja i teških, ali i sretnih dana. Ali, vjerujem u to, ovaj posljednji period mi daje za to veliko samopouzdanje i vjeru i nadam se da ću nastaviti u tom smjeru. Nadam se da ću kad završim karijeru moći osvrnuti se i reći da sam barem u jednom trenutku u karijeri bio najbolji što sam mogao biti,' zaključio je Čilić koji bi do kraja godine vrlo lako mogao preskočiti Andyja Murrayja i Novaka Đokovića na ATP ljestvici.