Sjajan na Roland Garrosu

Čilić nakon velike pobjede priznao što mu se događa u zadnje vrijeme, a oduševio je i Đokovića: Dužan mi je kavu ili pivo!

31.05.2022 u 08:53

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatski tenisač Marin Čilić na Roland Garrosu nadigrao drugog nositelja Danila Medvjedeva zanimljivo je bilo čuti njegova razmišljanja uoči četvrtfinala

S uvjerljivih 6-2, 6-3, 6-2 Marin Čilić i izbacio je s Roland Garrosu Danila Medvjedeva, a iako se po rezultatu čini kako je lako stigao do pobjede čini se da baš i nije bilo tako.

'Ništa nije lagano… Ovo je bila fantastična izvedba i osjećaj je sjajan. Moram reći da igram dosta dobar tenis još od Madrida, igrao sam tamo sjajan meč protiv Zvereva, dobro sam igrao i u Rimu i jednostavno sve to dolazi s dobrom formom. Ovdje su uvjeti nešto brži, loptica ide brže, nešto je kliknulo u mojoj igri i stvarno se sjajno osjećam', kazao je Čilić u razgovoru za Eurosport nakon meča.

Statistika sugerira kako je Čilić fantastično servirao jer je u cijelom meču izgubio samo četiri poena nakon prvog servisa. A s druge strane je ipak bio jedan od najboljih igrača svijeta kada je tzv. Retern u pitanju.

'Nisam toga bio niti svjestan, dosta sam miksao u igri. Znate, Danil je jako neugodan igrač i morate raditi drukčije stvari nego protiv drugih igrača. Kada igrate protiv ovakvih igrača, morate biti spremni igrati svaki poen. Čak niti nakon osvajanja prvog i drugog seta, nisam bio siguran da je to to i bio sam oprezan, prošle godine u Wimbledonu se vratio nakon što sam vodio 2:0 u setovima, zato sam samo nastavio te sam igrao maksimalno do kraja', dodao je Čilić koji će u četvrtfinalu igrati protiv sedmog nositelja Andreja Rubljova kojem je Talijan Sinner predao meč početkom trećeg seta i nakon 1-1 u setovima.

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako je Čilić pobjedom nad Medvjedevom značajno pomogao Novaku Đokoviću kako bi zadržao broj 1 na ljestvici.

Na pitanje srpskih novinara što traži zauzvrat od Đokovića i je li mu što dužan, Čilić je sa smiješkom rekao:

'Novak mi je dužan kavu ili pivo!'

Naravno, većina novinara se nasmijala na Čilićevu izjavu, a to samo govori koliko je opušten i kako se dobro osjeća.