ŽDRIJEB CINCINNATIJA

Čilić na Tsongu, Karloviću Montanes

13.08.2011 u 14:21

Bionic
Reading

Idući tjedan hrvatski tenisači igrat će teniski ATP turnir Cincinnati iz Masters serije 1000 gdje našeg najboljeg tenisača Marina Čilića u prvom kolu čeka Francuz Jo-Wilfied Tsonga, 16. tenisač svijeta

Čilić je protiv Tsonge, koji ovaj vikend igra polufinale ATP turnira u Montrealu, igrao do sada jednom 2007. godine, i tada je bio bolji od njega.

Ivu Karlovića u Cincinnatiju čeka u 1. kolu Španjolac Albert Montanes, 47. tenisač svijeta. Njih su dvojica do sada također igrala jednom i to ove godine na turniru u Indian Wellsu gdje je naš tenisač odnio pobijedu.

Ivana Dodiga koji je ovaj tjedan na turniru u Montrealu izbacio Rafaela Nadala, u prvom kolu čeka kvalifikant, a ako prođe u drugom kolu ide na 7. na ATP ljestvici Francuza Gaela Monfilsa. U jedinom međusobnom susretu, koji je igram ove godine u Halleu u Njemačkoj, Francuz je bio bolji.

I tenisačice su idući tjedan u Cincinnatiju. Dvije hrvatske predstavnice Petra Martić i Mirjana Lučić igraju kvalifikacije. Martić igra u prvom kolu kvalifikacija protiv Španjolke Carle Navarro Suarez, a Lučić protiv Rumunjske Monice Niculescu.