NAŠI BLIZU FINALA

Čilić i Dodig u velikoj drami donijeli Hrvatskoj ključnu pobjedu!

17.09.2016 u 19:58

  • +5

Davis Cup, polufinale: Čilić i Dodig pobijedili u parovima

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bionic
Reading

U subotnjem ogledu igre parova Marin Čilić i Ivan Dodig pobijedili su Mahuta i Herberta nakon gotovo četiri sata igre 3:1 u setovima te tako doveli Hrvatsku u vodstvo 2:1, na korak do konačne pobjede...

Nakon prvog dana polufinalnog dvoboja Davis Cupa Hrvatske i Francuske obje ekipe imale su po jednu pobjedu, s obzirom da je Čilić svladao Pouillea, dok je Gasquet bio bolji od Ćorića i baš zato je igra parova ove subote bila tako važna za konačnu pobjedu u nedjelju.

Izbornik Krajan zbog toga je odlučio u vatru umjesto Draganje ubaciti Marina Čilića koji je s Dodigom svladao braću Bryan u četvrtfinalu Davis Cupa protiv SAD-a, a ovaj put naše je tenisače čekao još teži zadatak, dvoboj protiv trenutno najbolje kombinacije na svijetu, Mahuta i Herberta. No, odigrali su fantastičan meč gotovo bez pogreške i pred oduševljenom zadarskom publikom zasluženo su pobijedili.

Naši su diktirali tempo od samog početka. Prvi set nije mogao bolje završiti za hrvatsku kombinaciju koja je povela. U iznimno tijesnoj dionici igre Čilić i Dodig su spasili nekoliko 'break' lopti i izborili 13. igru, u kojoj je kod rezultata 6:6 Hrvatska osvojila 'mini-break' i zatim s 8:6 privela posao kraju.

U drugom setu Francuzi su uzvratili istom mjerom. Nakon što su naši obranili 'break' loptu u prvoj igri i zatim propustili priliku kada su kod 5:4 imali 0-30, Mahut i Herbert napravili su prvi 'break' u meču na servis Dodiga i sa 7:5 izjednačili rezultat.

Treći set donio je bolju igru hrvatskih tenisača koji su imali dvije 'break' prilike za oduzeti servis protivniku, no na kraju je ipak morao odlučiti 'tie-break'. U njemu je Hrvatska povela 4:1, Francuzi su se vratili i došli do set lopte kod 6:5, no na kraju je ipak Dodig prekrasnim forhendom donio set našima s konačnih 8:6, istim rezultatom kao i u prvom.

Na otvaranju četvrtog seta kod 1:1 Čilić i Dodig napravili su konačno 'break', prvi u meču. Ponovili su to još jednom kod 5:3 i priveli posao kraj, za jednu od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije u parovima dosad viđenom.

Hrvatska je tako povela 2:1 i sada je na Čiliću protiv Gasqueta ili Ćoriću protiv Pouillea da donesu treći pobjednički bod pa naši definitivno kao jasan favorit ulaze u posljednji dan polufinalnog natjecanja.

Davis Cup, polufinale

Čilić/Dodig – Mahut/Herbert 7:6(6), 5:7, 7:6(6), 6:3

Hrvatska - Francuska 2:1