DAVIS CUP

Čilić deklasirao protivnika, Hrvatska vodi!

04.04.2014 u 21:49

Bionic
Reading

Marin Čilić donio je 1-0 vodstvo hrvatskoj teniskoj reprezentaciji na gostovanju kod Poljske u Varšavi u ogledu 2. kola Prve skupine Davis Cupa...

U prvom meču prvog dana Čilić je savladao Michala Przysieznyja 6-1, 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 53 minute igre.

Međugorac je suvremeno dominirao mečom od samog početka. Nakon lako dobivenog prvog seta u kojem je prepustio tek jedan gem svom suparniku u sljedeća je dva seta do breakova dolazio u devetim gemovima.

U desetom gemu trećeg seta pri servisu za meč najviše se namučio, budući je bio suočen s 0-40, ali je nanizao pet poena i donio Hrvatskoj vrijedan bod.

Bio je to Čilićev prvi međusobni ogled u karijeri protiv 73. tenisača svijeta u kojem je ispalio 10 asova.

'Mislim da je veoma bitna stvar u današnjem meču bila što sam izašao jako dobro od samog početka meča. Servirao sam, rekao bih, vrhunski. Možda ne toliko dobro sa postotkom prvog servisa, ali sa brzinom serve i sa ubačajem servisa kad je bilo jako bitno, mislim da sam to odradio vrhunski. Na reternu je naravno bio ključ pokušati vratiti koliko je god moguće nazad. Ali osjetio sam sredinog drugog seta da se lomio meč, gdje je on igrao dosta dobro i tu sam uspio podignuti svoj intenzitet igre. Mislim da sam odigrao jako dobar meč za prvi dan,' izjavio je Čilić nakon meča.

U drugom ogledu dana naš Borna Ćorić će odmjeriti snage protiv prvog poljskog reketa Jerzyja Janowicza.

Davis Cup, 2. kolo Prve skupine:

Poljska - Hrvatska 0-1

Przysieszny - Čilić 1-6, 4-6, 4-6