VELIKO RAZOČARENJE

Cijela Engleska bruji o debaklu njihove reprezentacije; kapetan Harry Kane dobio najgore moguće pitanje novinara

15.06.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Mađarska je u Ligi nacija na stadionu Molineux u Wolverhamptonu 'razbila' europskog doprvaka Englesku 4:0, a nakon utakmice oglasili su se kapetan i izbornik Gordog Albiona

Bila je to prva mađarska pobjeda na 'Otoku' nakon davne 1963. godine kada je 'Laka konjica' na Wembleyju deklasirala 'Gordi Albion' sa 6:3. Tada je to bila prva pobjeda jedne strane momčadi protiv Gordog Albiona u engleskom nogometnom hramu.

U čudesnoj večeri mađarskog nogometa strijelci su bili Roland Sallai (16, 70), Zsolt Nagy (80) i Daniel Gazdag (89).

Nakon utakmice navijači su izviždali izbornika Garetha Southgatea, a kapetana Harryja Kanea naljutilo je pitanje o mogućoj smjeni na klupi reprezentacije.

'Zaista razočaravajuće pitanje. Gareth je bio ključni dio transformacije ove engleske momčadi u jednu od najuspješnijih momčadi koje smo imali u posljednjih 50 godina', rekao je Kane te nastavio:

'Znam da je razočaravajuće za navijače. Svako malo nogomet donese iznenađenje, moramo gledati širu sliku. Ovo je prvo loše razdoblje koje sam imao u pet godina, stvarno razočaravajuća noć. Očekivali smo pobjedu, ali to nije bila naša noć. Moramo ostati mirni i učiti iz toga. Imali smo dva fantastična natjecanja zaredom. Nije vrijeme za paniku.

  • +9
Engleska - Mađarska, Liga nacija, 14.6.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDREW YATES

A evo kako je nakon debakla govorio izbornik…

'Razumijem reakciju navijača na stadionu. Ova grupa igrača je bila nevjerojatna kada je dosad igrala za svoju zemlju i važno je da ljudi ostanu uz njih. I dalje će biti jaki. Večeras je to bila noć kakvu su doživjeli moji prethodnici. Neću reći da ne boli. Imali smo nevjerojatne noći s Engleskom u posljednjih četiri ili pet godina, ali ovo je druga strana i to je realnost nogometa', priznao je Southgate.

Inače, ovo je najteži poraz za Engleze na domaćem tlu od 1928. kada ih je 5:1 svladala Škotska.

Mađari nakon četiri kola iznenađujuće vode sa sedam bodova ispred tri bivša svjetska prvaka. Njemačka je druga sa šest bodova, Italija ima pet, a Engleska je na dnu ljestvice s dva boda pa se mnogi s pravom pitaju hoće li Gareth Southgate preživjeti do SP-a u Kataru.