BOLAN PORAZ

Cico Kranjčar preduhitrio čelnike i dao otkaz!

19.09.2016 u 14:16

  • +11

9. kolo MAXtv Prve lige, HNK Rijeka - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Bionic
Reading

Otišao je s kiselim smiješkom na licu s travnjaka na Rujevici, a onda podnio ostavku

Nakon poraza od Osijeka, potom stradavanja u Lyonu, Dinamov počasni predsjednik Mirko Barišić kazao je Zlatku Kranjčaru da će - ne pobijedi li na Rujevici - dobiti otkaz.

Nije Cico uspio dići momčad, već je doživio novi debakl jer je Rijeka bila bolja, dominantnija, rastrčanija, hrabrija, odlučnija i slavila s velikih 5:2.

'Sigurno nije ugodno imati treći poraz zaredom. Mislim da smo 70-ih godina izgubili ovdje zadnji put. Igrači to možda neće osjetiti koliko ja osjećam jer emocije su kod mene drugačije nego kod njih. Čestitam Rijeci na dobroj igri i egzekuciji. Imali smo situacije kad smo mogli doći do realizacije dva gola, ali nismo bili pravi', kazao je u uvodu Kranjčar.

Naravno, shvatio je Cico Barišićevu poruku i preduhitrio čelnike kluba.

'Nije uprava tražila, sam sam odlučio odstupiti nakon trećeg poraza u nizu, više nisam u Maksimiru sretan, preveliki su pritisci i odlazim...', rekao je Cico Kranjčar pred novinarima na Rujevici.

No onda je iznenadio kazavši da bi otkaz dao i da je pobijedio.

'Povukao bih se i da smo pobijedili! Nema ovo veze s ultimatumom predsjednika Barišića ni s Upravom - ja sam rekao da ću se maknuti iz Dinama onog dana kada više ne budem sretan. Sada se mičem jer sam nesretan, a bio bih to i da smo slavili. Okruženje nije onakvo kakvo ja želim i ne mogu stvarati svoje okruženje. Neki od vas se sjećaju da me u Rijeci nisu tjerali ni nakon šest poraza zaredom... Hvala svima i uživajte s pobjednikom', prenose Cicine riječi Sportske novosti

Kranjčar je 1. srpnja ove godine po treći put stigao na klupu Dinama, ali se ovoga puta zadržao tek dva i pol mjeseca iako je izborio plasman u Ligu prvaka. Bez obzira na taj uspjeh, opći je dojam bio kako Dinamo ove sezone igra ispod očekivanja, a prva rezultatska kriza bila je kobna za trenera.
Kranjčar je prvi put na klupu Dinama stigao 1994. godine te se zadržao do 1996., a drugi je put vodio momčad tijekom 1998. Prije svog trećeg dolaska u Maksimir uspio je 2002. godine sa Zagrebom osvojiti naslov prvaka Hrvatske, a od 2004. do 2006. bio je hrvatski izbornik i vodio je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.